Foto: Arhivă

Poliția și jandarmii au restabilit ordinea la Hunedoara. Trei persoane au fost reținute

Polițiștii, jandarmii și polițiști locali, inclusiv luptători din Serviciul de Acțiuni Speciale al Ministerului de Interne, au restabilit ordinea și patrulează în municipiul Hunedoara, după incidentele violente de sâmbătă seară.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.04.2020 - 14:24

Poliția Română a reținut trei persoane și a întocmit un dosar penal pentru ultraj, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în urma incidentelor violente care s-au înregistrat în după-amiaza și în seara zilei de sâmbătă, 18 aprilie, în municipiul Hunedoara.

A doua zi, duminică, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a confirmat acest incident și a precizat că situația din zonă a fost readusă la normal.

Potrivit unor reprezentanți ai Poliției Române, acest cartier reprezintă o zonă cu "potențial criminogen", iar persoanele care s-au manifestat violent la adresa polițiștilor ar fi romi.

Incidentele s-au declanșat la momentul în care un echipaj de poliție, aflat în patrulare în cartierul Micro 7, a oprit și a vrut să legitimeze un localnic aflat pe stradă. Acesta nu avea la el nici act de identitate, nici declarație pe proprie răspundere și era sub influența alcoolului. 

Prieteni și rude ale acestuia au venit să atace forțele de ordine, lovind cu pietre și avariind mașina de poliție și aducând injurii polițiștilor. Inițial aceștia s-au retras din cartier, apoi în zonă au apărut forțe de ordine suplimentare care au început să patruleze pe străzi.

”Urmare a incidentelor semnalate în cartierul Micro 6 (str. Batiz) din municipiul Hunedoara, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție și jandarmerie. Șapte dintre persoanele care au luat parte la aceste incidente au fost deja reținute și sunt conduse la sediul poliției urmând a fi audiate cu privire la comiterea infracțiunilor de ultraj tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere (întrucât două dintre autospecialele de poliție au fost avariate in cursul intervenției).
Intervenția polițiștilor era una de verificare a respectării deplasării spațiul public pe parcursul stării de urgență. Aceștia au identificat o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, care ar fi fost introdusă într-una dintre autospecialele de poliție întrucât nu a avea asupra sa documentele prevăzute de lege și, mai mult decât atât, era recalcitrantă, moment în care o parte dintre cei prezenți în zonă au devenit violenți la adresa polițiștilor.

În acest moment, după intervenția poliției și jandarmeriei, toate persoanele din acea zona s-au retras în locuințe și situația a revenit la normal.
Reamintim faptul că în timp ce verificau respectarea prevederilor ordonanțelor militare, echipajele de poliție au identificat o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, care nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege și, mai mult decât atât, era recalcitrantă.
Imediat după acest moment, polițiștii au fost atacați cu pietre și alte obiecte contondente de mai multe persoane din respectivul cartier, rude și cunoscuți ai bărbatului care era legitimat de poliție.
După identificarea participanților la agresiune, șapte persoane au fost ridicate de polițiști și conduse la sediul poliției pentru audieri. În cauză a fost deschis dosar penal pentru ultraj și distrugere.
Echipajele de ordine publică rămân în continuare în zonă pentru a preveni orice alte incidente”, a informat, sâmbătă seară, IPJ Hunedoara.

Comentarii