Opt candidați în alegerile locale au colaborat cu Securitatea. Cap de listă: Traian Băsescu

Colegiul CNSAS a anunțat că a început verificarea candidaților pentru alegerile locale din 27 septembrie și că opt dintre aceștia au fost colaboratori ai Securității.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 24.09.2020 - 17:15

"Cu toate că s-au primit listele cu candidați de la Birourile Electorale Județene doar din 31 de
județe, 22 de municipii reședințe de județ și din București, sectoarele 1, 4 și 5, instituția noastră a
procesat cu prioritate datele privind candidații la funcțiile de președinte de consiliu județean, consilier
județean și municipal, precum și pentru candidații la funcția de primar din orașele municipii reședințe de
județ", a anunțat, joi, Colegiul CNSAS.

Potrivit unui comunicat al CNSAS, opt candidați la alegerile locale au fost identificați ca fiind foști colaboratori ai Securității.

Cei opt candidați nominalizați de CNSAS ca fiind în această situație sunt următorii: Traian Băsescu, Ludovic Boros, Adrian Florin Brie, Ioan Igreţ, Ioan Mărginean, Constantin - Corneliu Pleșu, Marcel Stoian și Dumitru Tudor.

Dintre acești opt nominalizați, singurul care candidează la o funcție de primar este Traian Băsescu. Șase dintre ei (dintre care doi în același județ, Sălaj) candidează la funcții de consilieri județeni iar unul candidează la o funcție de consilier local.

Cu privire la situația lui Traian Băsescu, documentul transmis de Colegiul CNSAS precizează următoarele: "Proces câştigat de CNSAS pe fond. În curs de soluţionare la Înalta Curte de Casație și Justiție".

În legătură cu ceilalți șapte candidați, unele procese au fost câștigate definitiv de CNSAS iar altele încă se judecă, în diferite faze.

Comentarii