4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăOdrasla judecătorului Ion-Tudoran, infracțiuni în formă continuată

Odrasla judecătorului Ion-Tudoran, infracțiuni în formă continuată

O serie de documente noi, ce nu s-au aflat niciodată în atenția organelor de cercetare judiciară, dovedesc pe deplin faptul că Alexandru Ion-Tudoran, protejat de tatăl său judecător la Curtea de Apel București, a săvârșit în formă continuată un lung șir de infracțiuni.

Fără a avea calitatea de membru al Uniunii Naționale a Barourilor din România, Alexandru Ion-Tudoran l-a convins pe un om de afaceri din Marea Britanie că este avocat și i-a facturat acestuia o serie de servicii specifice. S-a ajuns până într-acolo încât omul de afaceri i-a oferit falsului avocat Tudoran mandat să îl reprezinte în fața oricărei instituții din România. Este vorba de britanicul Venizelos Kyriacos Nikitas, care deține în România societatea KNV Dezvoltare SRL. La data de 29.05.2008 Alexandru Ion-Tudoran a atestat în fals, susținând că este avocat membru al UNBR, mai multe înscrisuri ale SC KNV Dezvoltare SRL. Alexandru Ion-Tudoran a invocat, ca un veritabil avocat, exact prevederile Legii 51/1998: „atest identitatea părților și conținutul prezentului act“. Odrasla judecătorului Ion-Tudoran de la Curtea de Apel București a folosit pentru acest lucru o ștampilă pe care și-a trecut până și codul numeric personal, dorind astfel să fie cât mai convingător.

Tot la data de 29.05.2008, falsul avocat a mai validat și hotărârea asociatului unic Venizelos Kyriacos Nikitas. Fără nici o teamă de urmările penale (doar tatăl său era și este judecător al Secției I Penală a Curții de Apel București), Ion-Tudoran a aplicat ștampila de fals avocat pe respectivul document. Atât de convingător a fost falsul avocat, încât l-a determinat pe cetățeanul britanic Venizelos Kyriacos Nikitas să îi ofere o împuternicire pentru a-l reprezenta în fața oricărei autorități românești. Plătit, evident, pentru toate aceste false servicii, Alexandru Ion-Tudoran a continuat să îi emită omului de afaceri diverse înscrisuri contrafăcute. La data de 23 iunie 2008 i-a mai validat o hotărâre de asociat unic al SC  KNV Dezvoltare SRL. I-a oferit chiar și serviciul de atestare a documentelor, folosind o altă ștampilă falsă preparată special.

 

Și-a falsificat și actele propriei firme

 Alexandru Ion-Tudoran și-a folosit ștampilele false de avocat membru al UNBR până și pe actele firmei Lexor Prime Consulting SRL pe care o deținea împreună cu fratele său mai mic, Tudor Ion-Tudoran. A emis înche-
ieri de atestare ștampilate în fals pe care le-a folosit apoi la judecătorii de la Registrul Comerțului București, dar și în fața autorităților fiscale. La fel cum s-a întâmplat și cu cele emise pentru britanicul Kyriacos Nikitas, toate aceste înscrisuri producând efectele legale.

 

Autoritățile, invitate să se autosesizeze

Culmea este că, în trecut, fiul judecătorului Ion-Tudoran a mai fost reclamat pentru savârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri private și fals în înscrisuri publice, dar asupra sa nici nu a fost măcar pusă în mișcare cercetarea penală. După ce tatăl – judecătorul Bogdan Ion-Tudoran, și-a atenționat în scris colegii de la Judecătoria București că îl judecă tocmai pe fiul său, aceștia au confirmat rapid soluțiile procurorilor de neîncepere a urmăririi penale împotriva odraslei. Documentele prezentate de „România liberă“ fac însă posibilă redeschiderea dosarelor clasate, autoritățile fiind solicitate să se autosesizeze. Pentru că un lucru este cert: dacă orice altă persoană ar fi folosit în fals calitatea de avocat și ar fi utilizat și ștampile la fel de false, cu siguranță ar fi beneficiat imediat de „tratamentul“ reținerii, percheziției și trimiterii în judecată. 

 

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă