14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăNicolae Bănicioiu, candidatură blocată de un dosar DNA

Nicolae Bănicioiu, candidatură blocată de un dosar DNA

Procurorii anticorupție au solicitat Parlamentului încuviințarea urmăririi penale a lui Nicolae Băncioiu, în prezent deputat al Pro România. Acesta este în vizorul anchetatorilor pentru fapte ce s-ar fi petrecut în perioada 21 decembrie 2012 – 5 martie 2014.

Nicolae Bănicioiu ar fi acceptat atunci promisiunea a doi oameni de afaceri şi ar fi primit direct, de la unul dintre aceştia, suma totală de 1.292.122 lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra ministrului Sănătăţii şi a funcţionarilor publici din cadrul acestei instituţii şi că îi va determina să îndeplinească sau să nu îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, susțin procurorii DNA în solicitarea trimisă Parlamentului.

Pentru ca fostul Ministru al Sănătății să fie cercetat pentru trafic de influență și luare de mită este nevoie de avizul favorabil al colegilor lui Bănicioiu. Conducerea Camerei Deputaților a trimis în cursul zilei de miercuri la comisia juridică cererea procurorilor privind urmărirea penală iar aceasta are termen ziua de vineri pentru adoptarea unui raport. Ulterior întocmirii acestuia se va decide plenul în care va fi votată solicitarea DNA.

Nicolae Bănicioiu a reacționat imediat după ce a aflat de cererea DNA și a anunțat că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 6 decembrie, fiind de acord cu o ridicare rapidă a imunității parlamentare tocmai pentru ca dosarul să fie finalizat cât mai repede pentru a demonstra nevinovăția sa.

„Consider acuzaţiile vehiculate în presă false şi din această cauză doresc să am acces la dosar cât de repede posibil! Sunt pentru a se ridica imunitatea deoarece nu am nimic de ascuns şi cred că totuşi clarificarea cât mai rapidă a situaţiei, va fi în interesul tuturor. Înțeleg că odată cu începutul campaniei electorale acesta ar fi un subiect care poate ar îngreuna lămurirea lucrurilor şi din această cauză am decis că nu voi mai candida!”, a anunțat Nicolae Bănicioiu pe pagina sa de Facebook.

Ales în 2016 pe listele PSD, deputatul Nicolae Bănicioiu care termină acum al patrulea mandat de parlamentar, a părăsit formațiunea social-democrată pentru a i se alătura în 2018 bunului său prieten Victor Ponta în partidul înființat de acesta, Pro România, pe listele căruia ar fi urmat să candideze pentru un nou mandat de patru ani de parlamentar.

Cele mai citite

Gabriela Ruse, OUT din turneul de la Antalya

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a avut o confruntare dificilă la turneul WTA 125 de la Antalya (Turcia), unde a fost învinsă în...

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă