Mircea Drăghici, fostul trezorier PSD, condamnat la 5 ani închisoare

Deputatul Mircea Drăghici a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru două dintre cele trei fapte penale pentru care era incriminat de procurori. Decizia judecătorilor nu este definitivă.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 15.10.2020 - 14:23

Mircea Drăghici, fostul trezorier PSD, trimis în judecată pentru delapidarea și deturnarea fondurilor primite de partid de la bugetul de stat, a fost condamnat la patru ani închisoare pentru infracțiunea de utilizare a subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care fuseseră acordate, a primit o condamnare de trei ani pentru delapidare și în urma contopirii celor două pedepse a fost condamnat la 5 ani închisoare cu executare.

Mircea Drăghici nu are dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau să ocupe funcții publice pentru o perioadă de trei ani după executarea pedepsei privative de libertate.

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de zece zile de la comunicare. PSD nu s-a constituit parte civilă în procesul în care a fost judecat Mircea Drăghici. Judecătorii au mai decis confiscarea sumei de 19.000 euro, în echivalent lei, de la cel condamnat.

Fostul trezorier PSD a fost judecat într-un dosar DNA, procurorii stabilind că în perioada 15.02.2018 – 11.06.2018, Drăghici a utilizat suma de 380.000 euro provenită din subvenţia acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă, pentru a-şi cumpăra un imobil în cartierul Pipera, oraşul Voluntari, judeţ Ilfov.

Comentarii