Stelian Ion (Foto: Facebook)

Ministrul Justiției, Stelian Ion, pregătește un șef cu puteri depline la DIICOT

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a anunțat că este nevoie de numirea unui procuror șef cu puteri depline la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 06.01.2021 - 12:19

Noul ministru al Justiției, Stelian Ion (USR PLUS) atrage atenția că situația de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), care este condusă de un procuror șef interimar, trebuie să fie rezolvată prin numirea unui procuror - șef cu puteri depline.

"Acolo este o situaţie de interimat. Interimatul în sine nu aduce prea multe lucruri bune, pentru că el creează acea senzaţie a unui provizorat, nu se ştie cum stau lucrurile. Trebuie făcută o numire de mandat plină acolo", a explicat ministrul Justiției, Stelian Ion, într-o emisiune la postul B1 Tv.

Amintim că, chiar de la data de 23 decembrie 2020, după ce primise aviz favorabil în Comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru a deveni ministru al Justiției, Stelian Ion atrăgea atenția asupra situației de la DIICOT.

"Va fi o prioritate numirea procurorului şef DIICOT. După discuţia pe care o voi purta cu actualul procuror şef interimar, vom stabili acest calendar, dar în orice caz nu putem lungi foarte mult această durată de interimat", declara Stelian Ion.

Conform site-ului DIICOT, în acest moment la conducerea Direcției se află Oana Daniela Pâțu, care are funcția de "procuror șef adjunct Direcție".

Potrivit legii, magistrații care ocupă funcțiile de procuror general al României, procuror șef al DNA și procuror șef al DIICOT sunt numiți de președintele României, la propunerea ministrului Justiției.

Comentarii