Ministrul de Interne l-a mutat pe șeful Poliției Cluj în județul Ialomița

Prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, comisarul-șef Rus Mircea a fost eliberat din funcția de șef al IPJ Cluj și detașat, pe termen de trei luni, pe funcția de șef al IPJ Ialomița.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 26.05.2020 - 13:28

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat, marți, la solicitarea ziarului România Liberă, că ofițerul Rus Mircea-Ion, având gradul profesional de comisar-șef de poliție, "a fost detașat, pe o perioadă de 3 luni, la Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița și numit în funcția de șef al IPJ Ialomița".

Preluarea noii funcții s-a realizat "potrivit Ordinului ministrului afacerilor interne nr. II/855 din 22.05.2020, începând cu data de 25.05.2020".

Comunicatul Ministerului de Interne precizează că "la nivelul aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne, nu există date cu privire la o anchetă internă sau o cercetare administrativă" referitoare la ofițerul Mircea Rus.

Pe de altă parte, comunicatul MAI nu oferă niciun indiciu cu privire la motivele pentru care ofițerul Mircea Rus, care era șef de Inspectorat Județean în Ardeal, a fost nevoie să fie mutat tocmai în județul Ialomița. Presa locală susține că s-ar fi căutat un înlocuitor urgent pentru fostul șef al IPJ Ialomița, care a fost mutat pe o funcție inferioară, iar înlocuitorul a fost găsit în persoana șefului IPJ Cluj.

Potrivit site-ului IPJ Cluj, pe funcția de șef al acestui Inspectorat, ca succesor al lui Mircea Rus, a fost împuternicit comisarul-șef Ciprian-Vasile Rus. Pe site-ul IPJ Cluj nu se precizează durata acestei împuterniciri.

Comentarii