5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMarina Leu, complice în fraudarea Unirea Shopping Center, răsplătită cu milioane de...

Marina Leu, complice în fraudarea Unirea Shopping Center, răsplătită cu milioane de lei

Unirea Shopping Center_RL

Magazinul Unirea Shopping Center, Piața Unirii, București

Fostul director general al societății Unirea Shopping Center, Carmen Palade Adamescu, nu este singura persoană care a profitat de devalizarea societății.

 

Marina Leu_RL

Marina Leu, colega de apartament a lui Carmen Palade, fostă directoare economică a Unirea Shopping Center

Fosta directoare economică a societății Unirea Shopping Center, Marina Leu, sprijinită din umbră de controversatul milionar Alexandru „Sandu” Georgescu, reclamă și ea acum în instanță 3 milioane de lei „compensare” pentru serviciile ei care au constat, conform susținerilor societății, în nimic altceva decât complicitate și sprijin pentru Carmen Palade la marele furt organizat de la magazinul Unirea Shopping Center.

Pe Marina Leu și Carmen Palade le leagă o prietenie de lungă durată care a început din vremea lor studențească când împărțeau același apartament. Marina Leu, care este expert contabil, a fost persoana de încredere pentru Carmen Palade la Unirea Shopping Center, cu care implementa schemele care au adus la devalizarea companiei de peste 20 de milioane de Euro. A fost aleasă membru în Consiliului de Administrație al societății Unirea din data de 8.12.2003. Alături de Carmen Adamescu, ea a fost cel mai longeviv membru în Consiliul de Administrație al societății Unirea Shopping Center.

,,Viza” financiară a lui Marina Leu este nelipsită de pe toate contractele fraduloase încheiate de către Carmen Palade. Toate plățile prin care s-au sifonat banii din societate erau aprobate personal de ea. Tot Marina Leu este și cea care a întocmit situațiile financiare ale societății Unirea ca fiind conforme, deși cunoștea natura fictivă a contractelor încheiate de Unirea cu societățile controlate de către Carmen Palade. Tot Marina Leu l-a introdus pe „Sandu” Georgescu în preajma lui Carmen Palade.

 

Citește și : Unirea Shopping Center din nous sub asalt

            Cu scopul de a o răsplăti pe Marina Leu pentru sprijinul acordat, Carmen Palade, i-a majorat în mod repetat onorariul printr-o firmă paravan MCV Media, controlată tot de Marina Leu. În același timp, Carmen Palade a înăsprit clauzele penalizatoare în defavoarea Unirea și în sprijinul prietenei sale, totul culminând cu un act adițional încheiat în 2017 prin care se prevedea garantarea obligației de plată a sumei compensatorii prin emiterea în favoarea MCV Media SRL a unui bilet la ordin în alb cu precizarea:

„La încetarea contractului din oricare din motivele prevăzute mai sus, cu excepția situațiilor prevăzute la litera d., Beneficiarul se obligă să achite Prestatorului, cu titlu de onorariu compensator, suma reprezentând contravaloarea a 36 de luni înmulțite cu onorariul lunar valabil la data încetării contractului, sumă la care se adaugă TVA.”

Actul adițional poartă o încheiere de dată certă a BNP Pârșoagă Pigulea și Asociații pentru a face imposibil o apărare pentru Unirea Shopping Center. În aceeași modalitate s-a procedat și cu societatea PALL D`OR CON S.A. prin care Carmen Palade a prestat servicii fictive de management. Cu toate că, Carmen Palade a fost inculpată pentru acest contract, Pall D’OR Con a procedat la cererea de despăgubiri de la Unirea Shopping Center în valoare de 6 milioane de Euro, compensare pentru întreruperea contractului de management. O cerere identică a fost introdusă și de Marina Leu împotriva societății Unirea.

Actele adiționale prin care Marina Leu încearcă acum să continue jaful ei la Unirea poartă date suspecte. Actul adițional este datat 31.01.2017, adică exact cu 2 zile înainte de ședința Consiliului de Administrație din 02.02.2017 prin care s-a decis revocarea lui Carmen Palade din Conducere. De asemenea, data la care s-a dat certă la notarul BNP Pârșoagă Pigulea și Asociații este 06.07.2017, exact data dinaintea sedințelor Consiliului de Administrație și Adunării Generale în care, printre altele, s-a confirmat revocarea din funcția de membru de CA a Marinei Leu.

Marina Leu pare a fi sprijinită de iubitul ei, Alexandru „Sandu” Tudor Georgescu, care, spun sursele noastre ar trage sforile pentru ea.

Cine este Alexandru Tudor Georgescu

 Alexandru Tudor Georgescu

,,Sandu” Alexandru Tudor Georgescu (stânga) – patronul Midocar, partenerul de viață al Marinei Leu, împreună cu Elena Udrea

 

Personaj discret, rar surprins de camerele foto, se află în spatele mai multor scandaluri publice, unul chiar în legătură cu Elena Udrea.

În aprilie 2007, paparazzii CANCAN i-au surprins pe Georgescu și pe Elena Udrea, în timp ce se întorceau dintr-o excursie de mai multe zile în Dubai . Vezi foto sus.

Ministerul justiției, scriu jurnaliștii la vremea aceea, ar fi cumpărat 20 de mașini și un microbuz de la firma miliardarului Alexandru Tudor Georgescu: Mai exact, era vorba de 20 de berline pe motorină marca Volkswagen Passat și un microbuz de la firma unuia dintre apropiații Elenei Udrea, miliardarul Alexandru Tudor Georgescu. Lotul de mașini a fost achiziționat de minister de la Midocar, dealer Volkswagen în Romania, în urma unei licitații derulate la sfârșitul anului , contra sumei de 17 miliarde de lei vechi. Mașinile erau destinate înnoirii parcului auto al Ministerului Justiției și al instanțelor din țară. Numele lui Alexandru Tudor Georgescu a fost asociat cu acela al Elenei Udrea după ce paparazzii CANCAN i-au surprins pe aceștia, în aprilie 2007, pe Aeroportul Henri Coandă, în timp ce se întorceau în țară după o excursie de mai multe zile în Dubai. Legătura dintre ei este una nefirească. În timp ce Udrea este apropiată de Băsescu, Georgescu a gravitat în jurul lui Adrian Năstase. În perioada în care acesta a fost premier, firma Midocar, la care este acționar Georgescu, a câștigat pe bandă rulantă licitații la Ministerul Administrației și Internelor și la SRI, cărora le-a umplut garajele de autoturisme Volkswagen. În 2002, SRI a cumpărat 143 de autoturisme de oraș și de teren de la Midocar, plătind aproximativ 4 milioane de dolari. Surse din MAI susțin că Georgescu ar fi avut o legătură apropiată cu chestorul Gheorghe Carp, zis „Jimmy”, dar și cu Ion Johnny Popescu, fost cadru SRI. 

Eliza Avram
Eliza Avram
Eliza Avram scrie sub pseudonim la Ziarul România Liberă din anul 2014. Eliza este un jurnalist român de investigații care a dezvăluit situații și acte de corupție din România. Printre cele mai cunoscute relatări se numără dezvăluirile despre legăturile Speranței Munteanu (Partener KPMG România) și fostul premier Victor Ponta, despre fratele fostului șef SIE - Gabriel Predoiu, despre malaxorul DNA din Ploiești (Ana Maria Pătru), și dezvăluirile despre păienjenișul fostei conduceri de la Unirea Shopping Center dar și ale clanului Stan (patronii Stanbox) - pe aceeași rețetă cu cea a lui Ion Rădoi (contractul de asociere dintre Metrorex și firma sindicatului condus de Ion Rădoi)
Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...

Rusia cere Germaniei să recunoască drept genocid asediul Leningradului

Rusia a transmis Germaniei o "notă" în care cere ca asediul asupra orașului Leningrad, din timpul celui de-al doilea Război Mondial, să fie recunoscut...
Ultima oră
Pe aceeași temă