4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăLiberalii, Romeo Dunca şi investitorii iau cu asalt un judeţ cât un...

Liberalii, Romeo Dunca şi investitorii iau cu asalt un judeţ cât un munte

Ochii candidatului sunt aţintiţi şi spre piscul Nedeia. În zona protejată Poiana Ţarcu şi-a construit o cabană fără autorizaţie de construcţie. 

Omul vrea staţiune, nu scoaterea judeţului din sărăcie

Principalul motiv al intrării sale în competiţie pentru preşedinţia judeţului, spun sursele locale, ar fi disperarea că nu-şi poate împlini visul de a realiza în Banat, pe Muntele Mic, o staţiune.

Ani de zile s-a luptat cu foştii custozi ai zonei protejate de Natura 2.000 din cadrul Asociaţiei „Altitudine Banat” Pe liderul acesteia, Alin Ciula, l-a acuzat chiar că a luat şpagă pentru avizul de mediu dat de custode pentru telescaunul din zona protejată Muntele Mic şi a refuzat avizul pentru Nedeea, acolo unde visează să-şi facă staţiunea de schi.

În plus, Romeo Dunca s-a certat cu toţi primarii din comunele limitrofe, pe unul trimiţându-l chiar la puşcărie după un denunţ la DNA.

Un denunţător la DNA vrea să ia voturile cărăşenilor

Fratele de cruce, primarul Ion Popa, deprimat de urâte

Omul de afaceri Romeo Dunca i-a declarat război primarului din Turnu Ruieni, Mihai Mărălescu, după ce nu i-a dat  autorizaţia de funcţionare a noului telescaun de pe Muntele Mic.

În lupta pentru preşedinţia CJ Caraş-Severin are un interes personal nedeclarat: deblocarea proiectelor de turism pe Muntele Mic şi mai ales pe Nedeia. Interesul privat îl arde pe candidat, ca focul, susţine un oengist local.

Muntele Ţarcu, arie protejată

Zona protejată Muntele Țarcu are multe dispute şi revendicari imobiliare. Pentru pârtia de schi, Dunca are nevoie de suprafeţe mari pe care să le obţină prin asocieri cu administraţiile locale. În plus, are nevoie de susţinere pentru a schimba legea de protejare a parcurilor naţionale. 

Istoricul acestui proiect, care încalcă în mod evident legea în vigoare, deoarece afectează zona protejată, este presărat de acuzaţii, trădări şi corupţie.

Dunca l-a băgat la puşcărie pe un primar

Romeo Dunca însuşi l-a băgat la puşcărie pe primarul din Zăvoi, Antonie Bunei şi pe fiul acestuia, pe care tocmai milionarul i-a momit să ia şpagă şi tot el i-a denunţat procurorilor de la DNA de frică să nu ia ţeapă.

Romeo Dunca este în acelaşi timp partener de afaceri şi cu primarul din Reşiţa Ioan Popa, împreună având o investiţie imobiliară chiar în centrul oraşului.

Sursele financiare din zonă susţin că în spatele business-ului mare, visat de antreprenorul de succes, sunt o serie de investitori italieni.

Eşecul italienesc al lui Armaşu şi Frunzăverdele, ucis de temniceri

În urmă cu vreo 20 de ani, Armaşu, cel care a luat Băile Herculane, zicea la fel că are un grup de investitori italieni şi s-a ales praful din staţiunea romană.

În urmă cu vreo zece de ani nici nu se putea urca în siguranţă pe Muntele Mic. Graţie perseverenţei lui Sorin Frunzăverde, fostul preşedinte al CJ Caraş Severin, s-a realizat drumul. L-au condamnat. Procurorii i-au distrus viaţa, pentru motivul că a îndemnat în 2014 primarii să ajute la votul pentru Klaus Iohannis. Fiind grav bolnav, i s-a refuzat dreptul de tratament în străinătate. A murit de un cancer galopant. Preşedinţia i-a trimis o coroană cu flori.

Dunca va popi primarii nesupuşi ordinului: staţiune privată cu sprijin de la stat

Muntele Mic şi Nedeia îşi ascund încă misterele naturale. Acum, cu sprijin în guvern, şi cu valul PNL, Dunca speră să reuşească, dar să şi popească primarii care s-au împotrivit măreţelor sale proiecte private.

Într-o declaraţie făcută unui ziar financiar, Romeo Dunca susţinea că statul este cel mai mare bandit. Acum vrea să-i fie administrator local. Un fel de vătaf.

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă