L-au iradiat de 56 de ori degeaba. A cerut 250.000 de Euro. Tribunalul a zis că se îmbogăţeşte!

Un orădean a dat în judecată Serviciului de Anatomie Patologică din Spitalul Judeţean, pe motiv că în anul 2012 i-a greşit diagnosticul de cancer la prostată.

Share

Marius Ghilezan 0 comentarii

12.09.2020 - 05:45

A fost iradiat de 56 de ori, fără a fi necesar, se spune într-o relatare de presă din judeţul Bihor.

În fapt, Alexandru Moş a fost trimis la analize în martie 2012, când, în urma unui control de rutină, medicul urolog a descoperit că are probleme cu prostata.  

Bărbatul s-a prezentat la Spitalul Judeţean, i s-a făcut o puncţie şi i s-a prelevat o probă de ţesut. Şefa Serviciului de Anatomie Patologică a stabilit diagnosticul de “adenocarcinom de prostată”, respectiv „glande prostatice cu caracter maligne”.  

În baza rezultatului, câteva zile mai târziu, pacientul a fost internat pentru operaţie, dar din motive necunoscute l-au externat recomandându-i-se să facă radioterapie.  

Orădeanul făcut în total la 56 de şedinţe de radioterapie iar când le-a terminat, s-a prezentat la oncolog, pentru stabilirea schemei de tratament hormonal.

Un alt medic, după ce i-a studiat dosarul, a decis să repete examenul histopatologic.

Nu i s-a mai găsit nimic.

Bărbatul a dat în judecată Spitalul Judeţean cerând 250.000 de Euro pagube morale.

Instanţa i-a dat dreptate, dar a considerat nejustificată pretenţia. În final a decis că-i sunt suficienţi 15.000 de Euro. Magistratul a scris în soluţie: „Suma de 250.000 Euro solicitată este exagerată, iar în situaţia în care s-ar acorda o astfel de sumă, s-ar ajunge la îmbogăţirea nejustificată a reclamantului.”

 

Comentarii