21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăL-au iradiat de 56 de ori degeaba. A cerut 250.000 de Euro....

L-au iradiat de 56 de ori degeaba. A cerut 250.000 de Euro. Tribunalul a zis că se îmbogăţeşte!

A fost iradiat de 56 de ori, fără a fi necesar, se spune într-o relatare de presă din judeţul Bihor.

În fapt, Alexandru Moş a fost trimis la analize în martie 2012, când, în urma unui control de rutină, medicul urolog a descoperit că are probleme cu prostata.  

Bărbatul s-a prezentat la Spitalul Judeţean, i s-a făcut o puncţie şi i s-a prelevat o probă de ţesut. Şefa Serviciului de Anatomie Patologică a stabilit diagnosticul de “adenocarcinom de prostată”, respectiv „glande prostatice cu caracter maligne”.  

În baza rezultatului, câteva zile mai târziu, pacientul a fost internat pentru operaţie, dar din motive necunoscute l-au externat recomandându-i-se să facă radioterapie.  

Orădeanul făcut în total la 56 de şedinţe de radioterapie iar când le-a terminat, s-a prezentat la oncolog, pentru stabilirea schemei de tratament hormonal.

Un alt medic, după ce i-a studiat dosarul, a decis să repete examenul histopatologic.

Nu i s-a mai găsit nimic.

Bărbatul a dat în judecată Spitalul Judeţean cerând 250.000 de Euro pagube morale.

Instanţa i-a dat dreptate, dar a considerat nejustificată pretenţia. În final a decis că-i sunt suficienţi 15.000 de Euro. Magistratul a scris în soluţie: „Suma de 250.000 Euro solicitată este exagerată, iar în situaţia în care s-ar acorda o astfel de sumă, s-ar ajunge la îmbogăţirea nejustificată a reclamantului.”

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă