10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăJocuri făcute pentru Carmen Palade în dosarul de divorț

Jocuri făcute pentru Carmen Palade în dosarul de divorț

Dar perfect asumat: preluarea prin orice mijloace a averii defunctului soț – Dan Adamescu.

Iar aceste „orice mijloace” au inclus, atunci când miza a fost mult prea importantă, și decontarea unor prietenii cu judecători. În dosarul de la Tribunalul București în care s-a judecat divorțul de Dan Adamescu, Carmen Palade a primit un ajutor mai mult decât evident de la magistrați. Judecătorii Stancu Văcăruș și Cristina Daniela Coman au fost declarați ori s-au declarat pensionari chiar înainte de a emite o soluție în dosarul de apel privind divorțul dintre Carmen Palade și Dan Adamescu. Concret, la data de 14.03.2018, cei doi magistrați au susținut că nu mai pot gestiona judecarea dosarului, deci nici emite o soluție, deoarece s-au pensionat. Doar că, așa cum o arată o adresă oficială, cei doi au fost pensionați, oficial, abia după o lună, fiind emise în acest sens decretele 340 și 341 din 12.04.2018.

Pensionarea – cerută sau impusă – a celor doi judecători ce aveau în față un proces de divorț cu o miză de circa 1 miliard de euro poate fi explicată în mai multe feluri. Fie cei doi au refuzat să dea o soluție impusă, venită în plic, fie au simțit că au făcut deja prea mult pentru Carmen Palade și și-au dorit retragerea pentru a nu risca vreo anchetă. Oricare ar fi variantele, este datoria autorităților să afle adevărul. Mai ales că au existat suficiente semne prin care magistrații și-au arătat simpatia pentru Carmen Palade.

Încă de când judeca apelul în dosarul divorțului, judecătorul Stancu Văcăruș dădea semne ce dezvăluiau o oarecare simpatie față de Carmen Palade. Aceasta îi chemase în judecată pe ziariștii de la „Adevărul”, Antena Group, „România liberă”, dar și pe nora defunctului Dan Adamescu, Adriana Constantinescu, cerând suma de 1 milion de euro. Scopul era acela de intimidare, pentru ca jurnaliștii să nu mai prezinte obiectiv date despre acțiunile ei pentru preluarea averii de 1 miliard de euro de la defunctul Dan Adamescu. După ce toate plângerile lui Carmen Palade au fost respinse, împotriva ei a fost înaintată o acțiune similară. Culmea, aceasta a ajuns însă să fie soluționată de același judecător Stancu Văcăruș, care a respins imediat cererea.

 

Și-a ajutat amanta să își evacueze soțul din casă, apoi s-a mutat el

 Judecătorul Stancu Văcăruș a ajuns celebru după ce, în perioada în care activa la Tribunalul Vâlcea, și-a ajutat și susținut amanta să își evacueze soțul din casă. Apoi, Văcăruș s-a mutat alături de amantă în respectivul imobil din care îl alungase pe fostul soț. Povestea incredibilă a fost relatată la momentul respectiv pe larg de publicațiile din Vâlcea, dar și de „Cancan”.  Potrivit acestora, în timpul judecării dosarului de partaj al amantei, judecătorul Văcăruș a apărat-o de parcă i-ar fi fost avocat. În momentul în care colegii săi din instanță au decis ca fostul soț al Olimpiei (amanta – n.r.), Nicolae Brebenică, să rămână în apartament, judecătorul Văcăruș a sărit ca ars, acuzându-și colegii de ilegalități: „Contrar opiniei majoritare, consider că nu s-a stabilit în mod corect valoarea apartamentului. De asemenea, nelegal și netemeinic, s-a atribuit apartamentul în natură reclamantului (Brebenică – n.r.)…”. După zeci de înfățișări în fața instanței, fostul soț al amantei magistratului a fost evacuat, iar în apartamentul respectiv s-a mutat chiar… judecătorul Văcăruș.  

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă