10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăInspectorii rutieri, prinși cu mită, au aruncat banii pe geamul mașinii

Inspectorii rutieri, prinși cu mită, au aruncat banii pe geamul mașinii

Poliţiștii i-au prins în flagrant pe cei doi funcţionari publici, imediat după ce au primit suma de 2.400 lei de la administratorul unei societăţi comerciale, pentru a nu aplica măsurile legale asupra unui conducător auto din cadrul firmei pe care acesta o administrează, ca urmare a constatării săvârşirii unor abateri la legea transporturilor rutiere.

Cei doi angajați ai statului făceau controale pe centura de nord a Capitalei iar flagrantul s-a petrecut pe Șoseaua Chitilei, la intrarea în București, chiar lângă mașina acestora. În momentul intervenției Poliției, cei doi au aruncat pe geam banii primiți ca mită pentru a scăpa de orice acuzație.

Flagrantul s-a organizat miercuri, 22 iulie, după ce administratorul societății comerciale a sesizat în cursul aceleiași zile, printr-un apel telefonic la linia Call Center anticorupţie a D.G.A. – 0800.806.806, acesta semnalând faptul că, angajaţii I.S.C.T.R. au pretins o sumă de bani în procent de 10 % din cuantumul contravalorii amenzii de 24.000 de lei, care trebuia aplicată conducătorului auto, după ce au constatat că autoutilitara pe care acesta o conducea avea anvelope uzate şi îi lipsea o lampă de semnalizare, se arată într-un comunicat DGA.

În urma actelor de urmărire penală efectuate cele două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentate Tribunalului Ilfov cu propunere de arestare preventivă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă