9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFraudă la alegeri. Peste 100 de persoane au votat folosind acte de...

Fraudă la alegeri. Peste 100 de persoane au votat folosind acte de domiciliu false

UPDATE: Una dintre localitățile în care s-ar fi produs asemenea acțiuni nelegale este comuna Stănești, iar din acest motiv ancheta se desfășoară și la Primăria comunei Stănești.

————————————————

Polițiștii din județul Giurgiu, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pun în aplicare, joi, 15 mandate de percheziție la adrese din județul Giurgiu.

“În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pun în executare 15 mandate de percheziţie domiciliară, din care unul la sediul unei instituţii publice şi 14 la domiciliile unor persoane fizice, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals”, a anunțat un comunicat de presă difuzat de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Giurgiu.

În cadrul acestei anchete, peste o sută de persoane sunt suspectate că au beneficiat de documente întocmite în fals de către funcţionari din cadrul instituţiei publice, documente pe baza cărora, în cursul anului 2020, și-au stabilit reşedinţa la adrese din județul Giurgiu, fără să locuiască în mod real la adresele de reşedinţă.

Pe baza acestor adrese fictive, persoanele suspectate au votat la secții de votare din județul Giurgiu, la alegerile locale din septembrie 2020.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...

Camere video în școli pentru siguranța elevilor

Ligia Deca, ministrul Educației, susține că utilizarea camerelor video în școli va garanta siguranța elevilor. De altfel, instituțiile abilitate și persoanele autorizate vor avea...

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă