Foto: Arhivă

Fraudă cu indemnizații pentru Covid. 99 de persoane sunt conduse la Poliție

Poliția Română pune în aplicare, în dimineața zilei de joi, 25 februarie, 99 de mandate de aducere, pentru persoane cu domiciliul în Bucureşti şi în judeţele Călăraşi şi Dâmboviţa, într-un dosar de înşelăciune.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 25.02.2021 - 09:48

Polițiștii pun în aplicare, în dimineața zilei de joi, 25 februarie 2021, 99 de mandate de aducere, pentru persoane cu domiciliul în Bucureşti şi în judeţele Călăraşi şi Dâmboviţa, într-un dosar de înşelăciune.

Acțiunea este realizată de Serviciul Investigarea Criminalităţii Economice din Poliţia Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, precizează un comunicat de presă al Poliției Române. 

În acest dosar, anchetatorii estimează un prejudiciu de 1.500.000 de lei.

Potrivit indiciilor existente până acum, în perioada martie 2020 - februarie 2021, 99 de persoane ar fi folosit documente falsificate pe baza cărora au solicitat și au primit din partea Agenţiei de Plăti şi Inspecţie Socială indemnizaţii destinate sprijinirii salariaţilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea virusului SARS CoV-2. 

Indemnizațiile primite nelegal erau în valoare de 4.500 de lei pe lună.

Comentarii