FOTO: pexels-photo

Fals procuror, trimis în judecată după ce a primit 11.000 euro

Procurorii DNA au trimis în judecată un bărbat care s-a pretins a fi procuror și care a primit în două tranșe mii de euro de la o persoană cercetată penal.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 20.08.2020 - 12:54

O legitimație falsă în care scria că este „procuror șef birou” și puterea de convingere i-au adus unui bărbat mai întâi 5.000 euro și apoi 6.000 euro, bani plătiți de un cetățean cercetat penal pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul circulației și tăinuire.

„Inculpatul ar fi promis că îi va determina pe aceștia să dispună soluții favorabile față de martor, în două cauze în care acesta este cercetat. De menționat este faptul că, în data de 30 iulie 2020, cu ocazia constatării infracțiunii flagrante, asupra inculpatului, pe lângă suma de 6.000 euro, a mai fost găsită și o legitimație falsă de „procuror șef birou”, folosită pentru a-i întări convingerea martorului că este magistrat și implicit că influența sa ar fi una reală.”, a transmis DNA într-un comunicat de presă.

Inculpatul, persoană fizică fără nicio calitate, a fost trimis în judecată de DNA, filiala Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

Comentarii