Foto: Arhivă

Escrocherie prin metoda Covid. Se cer bani pentru o rudă care ar fi bolnavă

Un bărbat de 43 de ani a fost reținut de polițiști și este cercetat pentru comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune prin metoda Covid.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

07.12.2020 - 16:58

Un bărbat de 43 de ani a fost reținut de polițiștii din județul Iași și este cercetat pentru comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune prin metoda Covid.

"Din cercetări a rezultat faptul că în perioada 9 septembrie - 5 decembrie, s-ar fi deplasat la domiciliile a cinci femei cu vârste cuprinse între 74 şi 86 ani, din mediul rural şi urban, după ce în prealabil acestora li s-ar fi transmis prin telefon că rude apropiate (fiu, fiică, soţ) sunt grav bolnave şi au nevoie de tratament medical de urgenţă sau de aparate de ventilaţie. Astfel, femeilor le-ar fi fost cerute sume mari de bani (între 5.000 şi 20.000 lei). Bărbatul s-ar fi prezentat, ulterior apelurilor, la domiciliul acestora de unde ar fi ridicat sumele de bani. Spre exemplu, de la una dintre victime, ar fi primit lei şi valută precum şi două carduri bancare cu tot cu codurile PIN", a anunțat, luni, un comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliție Judeţean (IPJ) Iaşi.

Comentarii