Foto: Octav Ganea, INQUAM PHOTOS

Dosarul privind închiderea bisericilor va fi rejudecat

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis retrimiterea spre rejudecare a dosarului privind închiderea bisericilor.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.12.2020 - 12:42

Judecatorii Horațiu Pătrașcu, Mona Magdalena Baciu și Mariana Constantinescu de la Înalta Curte de Casație și Justiție au trimis la rejudecare dosarul în care judecătorul Ioan Petrescu de la Curtea de Apel Bacău solicită anularea documentului emis de ministrul de interne Marcel Vela prin care au fost închise lăcașele de cult, potrivit luju.ro.

Este vorba de articolul 2 din Ordonanța Militară 1/2020, emisă de Marcel Vela, prin care sunt interzise slujbele religioase cu public: „Se suspendă toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală, realizate în spații închise. Se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online.”

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție a admis recursul înaintat de judecătorul Ioan Petrescu după ce dosarul aflat la rolul Curții de Apel Iași a fost respins în 14 aprilie 2020 de judecătorul Petrică Ghergheșanu pe motiv că acțiunea “a fost formulată împtrovia unei persoane fără calitate procesuală activă”.

„Respinge exceptia inadmisibilitatii recursului. Admite recursul declarat de recurentul-reclamant Petrescu Ioan impotriva sentintei nr. 19 din 14 aprilie 2020, pronuntate de Curtea de Apel Iasi – Sectia contencios administrativ si fiscal. Caseaza sentinta recurata si trimite cauza spre rejudecare aceleiasi instante. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 2 decembrie 2020.”, se arată în minuta hotărârii nr. 6473/2020 din dosarul 155/45/2020, potrivit luju.ro.

Comentarii