8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România Liberă"Deştepţii" candidatei PLUS la sectorul 4, afaceri grele cu statul

“Deştepţii” candidatei PLUS la sectorul 4, afaceri grele cu statul

Tatăl celor două fete ale Simonei Spătaru este un puternic și influent om din lumea energiei. Sorin Elisei a avut funcție de conducere în compania ENERGY HOLDING, despe care s-a spus că este coordonată de Bogdan Buzăianu și că este un izvor de bani al „băieților deștepți”.

Sorin Elisei este, în prezent, director în cadrul practicii specializate în industria de energie și resurse naturale al firmei Deloitte şi vicepreşedinte AMCHAM. „Are o experiență de peste zece ani în sectorul energetic și cunoștințe solide în coordonarea de proiecte de anvergură națională și internațională în domeniul energiei și schimbărilor climatice, precum și în elaborarea de studii, analize, proiecte și strategii în domeniu. De asemenea, el a participat la dezvoltarea unor proiecte importante, realizate atât de instituții publice, cât și de companii private, în calitate de expert în reglementările piețelor de energie și gaze naturale.”, se arată în descrierea lui de pe site-ul companiei.

Simona Spătaru s-a pozat cu vărul lui Emi Pian

Candidata la Sectorul 4 are în repertoriu electoral sloganuri precum „Oprim clanurile!” sau „Clanurile fac legea în Primăria Sectorului 4”. Și dintr-odată ea apare într-o fotografie postată pe Facebook, alături de vărul lui Emi Pian – interlopul ucis în urmă cu o lună!

Simona Spătaru s-a scuzat, spunând  că nu a știut cine este individul îmbrăcat în haine de campanie electorală a PNL, alături de care a împărțit flyere.

Explicațiile candidatei care vrea să stăpânească Sectorul 4

Spătaru a reprezentat multe companii abonate la banii statului.

Printre clienţii biroului ei de avocatură s-a aflat şi Libro Events, firma care a făcut celebra paranghelie a primarului Florea, prin care a reuşit să toace 700.000 de euro pentru “Zilele Sectorului 5”.

Patroana Libro Events, Mihaela Neagu, e bună prietenă cu Simona Spătaru. Ea a venit din Lehliu şi a avut o ascensiune fulminantă prin PDL. Pe numele mamei Mihaelei Neagu, Registrul Comerţului înregistrează compania Best Achiziţii, prezentă la multe licitaţii publice. Această firmă avea în 2017 un singur angajat. Recent a vândut autorităţilor publice măşti FF2 în valoare de 700.000 lei, într-un singur lot, în al doilea,  în valoare de 294.000 lei„combinezoane cu glugă și protecție încălțăminte (Covid 19)”, iar al treilea, în valoare de 365.000 lei, doar „combinezoane cu glugă”.

La Spitalul din Suceava tot Best Achiziţii a vândut măşti.

Sediu social al celor două firme e pe Bulevardul Ferdinand I, nr. 58, sc. A, et. 3, ap. 9, Bucureşti.

Pentru a clarifica toate aspectele și acuzațiile, reporterul EVZ a contactat-o pe Simona Spătaru.

EVZ:  – Ați reprezentat Libro Events în mai multe spețe?

Simona Spătaru: – Da, am avut contract de consultanță.

– Despre ce a fost vorba în procesul cu Spitalul de Arși? De ce ați reprezentat Libro Events împotriva Spitalului de Arși?

– Vă dați seama, din atâtea dosare… Nu pot să-mi amintesc în detaliu, dar știu că sunt multe spețe din contractele de achiziții acolo unde au fost încălcate obligații din contract. Acolo, ca avocat am acordat consultanță clientului.

– Dar cu DELGAZ GRID? Vă sună cunoscut?

– Da, îmi sună cunoscut, dar nu am cum să am certitudinea, ceva îmi sună cunoscut…

– Libro Events știți că a fost implicată în mai multe scandaluri răsunătoare…

– Nu mai am consultanță cu ei de foarte mult timp, am văzut lucrurile care au apărut despre ei în presă… Înțeleg.  Dar încă o dată, ca avocat… Sigur că profesia se exercită în limita profesiei, lucru pe care eu l-am făcut.

– Fostul soț a ocupat o funcție de conducere la Energy Holding?

– Nu comentez aspecte din viața personală, nu comentez despre alte persoane. Eu sunt divorțată și cresc doi copii singură de peste 9 ani.

Legat de onorariile încasate de la firma Libro Events, cât și de la altele, Simona Spătaru a spus că onorariul ei a fost unul modest, de 7-8 mii de lei per litigiu. Că este un om care trăiește „într-un apartament de nici 60 de metri pătrați, pentru care am credit până ies la pensie”.

Simona Spătaru are doi copii. A intrat în partidul Plus a lui Cioloş. Pentru că nimeni nu dorea să-l contracandideze pe Daniel Băluţă, primarul cu cea mai mare cotă de simpatie populară din Bucureşti, s-a sacrificat şi s-a înscris în cursa de unde nu se va alege cu nimic, probabil partidul ei cu nişte locuri în Consiliul Local.

 

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...
Ultima oră
Pe aceeași temă