5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDaniela Buruiană desemnată de România la Eurojust

Daniela Buruiană desemnată de România la Eurojust

Buruiană are o vastă experienţă practică în investigarea și urmărirea penală a cazurilor transfrontaliere de criminalitate organizată, precum și în desfășurarea unor activități multiple și complexe în domeniul cooperării și coordonării judiciare internaționale.

A lucrat anterior ca membru național din partea României în cadrul Eurojust, unde a coordonat echipa de combatere a criminalităţii informatice timp de 6 ani. Sub îndrumarea sa, biroul național din cadrul Eurojust a intensificat puternic cooperarea judiciară dintre România, alte state membre și țări terțe în cazuri transfrontaliere complexe, ce aveau în vedere printre altele, criminalitatea organizată în domeniul traficului de persoane sau al infracțiunilor cibernetice.

,,Sunt deosebit de încântată de posibilitatea de a lucra din nou în cadrul acestei agenții europene unice, ce furnizează un acces neîntrerupt la experți legali și judiciari din cele 27 de state membre ale UE, precum și din peste 50 de țări terțe. România a avut o contribuție importantă în ultimii ani la activitatea Eurojust și mă reîntorc la agenție deosebit de hotărâtă să continui și să dezvolt această contribuție. Pentru a realiza acest lucru, am marea șansă de a mă putea baza pe expertiza și sprijinul profesional al colegilor de la Eurojust și din România, deoarece doar printr-un efort colectiv putem face diferența, fi eficienți și furniza o valoare adăugată în asistența acordată pentru combaterea criminalității organizate transnaționale”, a declarat dna Daniela Buruiană.

Buruiană are un master în drept obţinut în cadrul Facultăţii de Drept a Universității București și a absolvit Institutul Național de Magistratură din România. A lucrat anterior ca membru național din partea României în cadrul Eurojust, unde a coordonat echipa de combatere a criminalităţii informatice timp de 6 ani. Sub îndrumarea sa, biroul național din cadrul Eurojust a intensificat puternic cooperarea judiciară dintre România, alte state membre și țări terțe în cazuri transfrontaliere complexe, ce aveau în vedere printre altele, criminalitatea organizată în domeniul traficului de persoane sau al infracțiunilor cibernetice. 

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă