Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Parcul Industrial Baumeister sursa: arhiva de investigații RL

Creditorii Baumeister, încasări de peste 5.3 milioane de lei

Creditorii societății Baumeister au primit 3 distribuiri de fonduri din vânzări parțiale de active

Share

Eliza Avram 0 comentarii

Actualizat: 18.11.2020 - 19:14


• Un teren de 260mp pe strada Iacob Felix din București a fost vândut cu 1.010.000 RON în 2019
• Un teren de 260mp pe strada Duliu Zamfirescu din Constanta a fost vândut cu 4.372.704 RON în iulie 2020
• Societatea mai are active importante în patrimoniul care nici până astăzi nu s-au valorificat
 
 


În anul 2012 s-a deschis insolvența firmei Sigur Industrial Constructm(fosta Baumeister S.A.), determinată de prăbușirea șantierului depozitului central al retailerului Lidl la Iernut în jud. Mureș. După opt ani de zile de tergiversări și presiuni asupra instanțelor, ca acestea să decidă ca Dan Adamescu trebuie să plătească facturile lor, creditorii societății fac în final ceea ce trebuiau să facă de la bun început: să lichideze activele firmei. A aflat România Liberă.
Așadar, în Buletinul Procedurilor de Insolvență, societatea în faliment a anunțat distribuirea de peste 5,3 milioane de lei din două vânzări de terenuri în București și în Constanta. Un teren de 260mp pe strada Iacob Felix din București a fost vândut cu 1.010.000 RON în 2019 pe când un alt teren pe strada Duliu Zamfirescu din Constanța a fost vândut cu 4.372.704 RON în iulie 2020.


Aceste active compun doar o parte din patrimoniul bogat pe care firma Baumeister l-a lăsat în urma sa. Printre activele grupului de firme se mai regăsesc:

• O clădire de birouri pe strada Vasile Alecsandri în Ploiești, fostul sediul ING

• O altă clădire de birouri pe șoseaua Vestului lângă Penny Market

• Creanță de 7,1m RON plus penalități și dobândă legală, de încasat de la LIDL România

• Parcul de utilaje al companiei Baumeister Utilaje și Echipamente, o sucursală a companiei Baumeister S.A, evaluat în momentul intrării în insolvență, în 2013, la 1,3 milioane de Euro

Cu toate că patrimoniul lăsat în urmă ar îndestula masa credală, creditorii societății, conduși de frații Bosînceanu, nu se mulțumesc cu atât și țintesc în continuare un tun mult mai lucrativ: atragerea răspunderii personale a defunctului Dan Adamescu și acapararea averii lui. Și asta în ciuda probelor, care arată un cu totul alt adevăr juridic. 


România Liberă a aflat că din nicio probă nu rezultă administrarea în fapt a societățiilor de către omul de afaceri defunct. Expertizele întocmite în cauză concluzionează că nu există urmă de folos personal în numele lui Dan Adamescu. Omul de afaceri nu ar fi primit niciun ban direct sau indirect din firma intrată în faliment. 

Expertizele oferă și o explicație simplă pentru intrarea în faliment a grupului Baumeister: lipsa de fonduri că urmare a gestiunii șantierului centrului logistic Lidl Iernut. 


Lidl România a oprit plățile către debitoare
 


Năpustindu-se asupra declinului unui prosper om de afaceri, care le poate asigura o avere rapidă și nejustificată, frații Bosînceanu împreună cu lichidatorul judiciar Găvenea, aflați la controlul societății Baumeister, ascund un adevăr elementar. Mai exact, avocatul acestora, Mihai Șovărel, ascunde faptul că Lidl România a oprit plățile către debitoarea Baumeister având consecințe grave asupra societății – au declarat pentru România Liberă – surse din cadrul creditorilor.
 
Citește mai mult despre declinul Baumeister și implicațiile Lidl România: Cine a îngenuncheat Baumeister 

 

Citește totul despre:

#Bosînceanu

Comentarii