Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: CNAB / Facebook

Corpul de control al premierului a găsit nereguli grave la Compania Aeroporturi București

Un raport întocmit de Corpul de control al premierului Orban semnalează neregjuli grave constatate la Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 21.10.2020 - 19:15

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, a realizat doar 4% din investiţiile programate în anul 2018 şi 11% din cele planificate în anul 2019, dezvăluie un raport elaborat de Corpul de control al primului-ministru.

Corpul de control al Guvernului a ajuns la această concluzie în urma unui control asupra activității CNAB, pentru perioada de la 1 ianuarie 2018 până în prezent.

Controlul a verificat respectarea prevederilor legale cu privire la atribuirea, încheierea şi derularea contractelor de achiziţie la nivelul CNAB.

"Cea mai mare parte a obiectivelor/proiectelor conţinute în Programele de investiţii, din această perioadă, nu au fost realizate sau au fost realizate parţial, principalele cauze identificate fiind: programarea unor obiective de investiţii fără a exista o strategie de prioritizare coerentă şi asumată la nivelul companiei; întârzieri în elaborarea şi aprobarea Referatelor de necesitate pentru unele lucrări şi/sau proiecte aferente investiţiilor; aprobarea tardivă a bugetelor de venituri şi cheltuieli aferente exerciţiilor bugetare", precizează raportul publicat de Guvernul României.

Nota de control a fost transmisă către Curtea de Conturi a României, către Ministerul Transporturilor și către CNAB.

 

Comentarii