11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCe probleme aduce alegerea ca șef de filială PNL a lui Pavel...

Ce probleme aduce alegerea ca șef de filială PNL a lui Pavel Popescu

Premierul Florin Cîțu laudă public succesul în alegerile interne ale protejatului său în Sectorul 4, Pavel Popescu, însă victoria acestuia din urmă ascunde un adevăr care i-ar putea dăuna șefului Guvernului în goana după funcția de președinte a Partidului Național Liberal. Asta pentru că, la pachet cu Popescu, în conducerea PNL Sector 4 s-a strecurat și Silviu Mototolea.

Din „vasta experință” a acestuia pare că s-a inspirat și Pavel Popescu atunci când a ales firma de pază ce a asigurat securitatea la alegerile filialei, în cadrul cărora actualul lider al PNL, Ludovic Orban a ajuns să fie îmbrâncit de indivizi bronzați, musculoși și cu cefele late. Silviu Mototolea ar fi nepotul primarului din Valea Dragului (Giurgiu), Marin Mototolea, reținut, nu demult, de procurorii DNA într-un dosar cunoscut ca „Mită la Permise Giurgiu”.

Potrivit presei, Silviu Mototolea are o verișoară primară care s-a căsătorit cu Florin Duduianu, zis Emi, fiul cel mare al celebrului Nicolae Duduianu, zis Pian. Între timp, Silviu Mototolea a intrat în politică, susținut de unchiul Marin Mototolea, care a scăpat de un mandat de arest preventiv exclusiv din motive medicale, iar la începutul anului 2020 era numit membru în consiliul de administrație al fabricii de timbre Romfilatelia.

De numele aceluiași Silviu Mototolea este legat și un scandal privind asigurarea hranei pentru asistații de la DGASPC Giurgiu, în luna februarie a anului trecut, organele de control constatând grave deficiențe în activitatea firmei ce asigura cateringul pentru DGASPC Giurgiu și impunând închiderea activității acesteia.

Firma respectivă îi aparține aceluiași Silviu Mototolea, favorizat de baronul de Giurgiu Niculae Bădălău și finul său, Marian Mina, la acea vreme, președinte al Consiliului Județean Giurgiu, în subordinea căruia funcționează DGASPC.

„Convins fiind că fiecare problemă își găsește rezolvare prin muncă și determinare”(!) Silviu Mototolea a candidat la funcția de prim-vicepreședinte PNL Sector 4, susținut de Pavel Popescu și de Florin Cîțu.

La câteva zile de la alegeri, Elvis Pian, fratele lui Emi Pian, a fost reținut într-un dosar de şantaj şi furt. Potrivit unor informații din presă, Elvis Pian, ruda prin alianță a lui Mototolea, ar fi fost implicat în furtul unui autoturism, iar apoi l-ar fi contactat pe proprietar şi i-a promis că, în schimbul unor sume de bani, îi va convinge pe hoţi să îi înapoieze maşina.

Așadar, la conducerea PNL Sector 4 există oameni controversați.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă