Aproape trei kilograme de aur și argint, în bagajul unui cetățean care pleca din România

Un cetăţean român de 43 de ani a fost oprit pe aeroport în timp ce dorea să iasă din țară, având cu el 2,7 kilograme de obiecte susceptibile a fi din aur şi argint.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

02.09.2020 - 18:10

"Autorităţile de frontieră din cadrul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca au descoperit, ascunse în bagajele unui cetăţean român, monede şi lingouri susceptibile a fi din aur şi argint, în greutate totală de aproximativ 2.700 grame, pe care bărbatul a încercat să le scoată ilegal din România", anunță un comunicat transmis, miercuri, de Poliția de Frontieră a României.

Incidentul s-a produs la data de 1 septembrie, în momentul în care, în jurul orei 12.30, la Aeroportul Internaţional din Cluj s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager pe ruta Cluj-Napoca - Munchen - Doha - Filipine, cetăţeanul român S.Z., în vârstă de 43 de ani, precizează comunicatul IGPF.

La controlul de securitate, militarii din Brigada Antiteroristă a SRI au observat că laptopul din bagajul de mână al bărbatului conţine componente necorespunzătoare (dovedite ulterior a fi monede). Drept urmare, lucrătorii de la Brigada Antiteroristă au anunțat Vama și Poliția de Frontieră.

Comentarii