12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAngajați Romsilva trimiși în judecată de DNA pentru mită de aproape 1...

Angajați Romsilva trimiși în judecată de DNA pentru mită de aproape 1 milion euro

Procurorii DNA, Serviciul Teritorial Bacău, au dispus trimiterea în judecată a inculpaților Pâslaru Aurel, la data faptei şeful Ocolului Silvic Comăneşti, Comăneci Sorin, fost șef district Asău, Ștefancu Constantin, fost șef district Nogea, Corbu Liviu, la data faptei șef district Ghimeș-Palanca, Colpoș Coste, fost șef district Camenca pentru luare de mită.

Procurorii i-au mai trimis în judecată, în același dosar penal, pe Olteanu Janos, la data faptei şef district II Geamăna din cadrul Ocolului Silvic Comăneşti în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită și Leașcu Adrian, la data faptei şef district V Camenca din cadrul Ocolul Silvic Comăneşti Bacău, tot pentru luare de mită.

„În perioada 2015 – 2020, cei şapte inculpaţi, în calităţile menţionate mai sus, ar fi pretins şi primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale mai multe sume de bani (în total 4.526.850 lei) în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile lor de serviciu, respectiv pentru a confirma efectuarea unor lucrări silvice (împăduriri, întreţinerea culturilor, degajări, curăţiri) şi pentru a deconta facturile fiscale emise de către firma respectivă”, se arată într-un comunicat DNA.

Inculpaţii ar fi pretins şi primit diverse sume de bani. Pâslaru Aurel ar fi cerut un procent de 3% din valoarea (fără impozit pe profit) a facturilor fiscale ce urmau a fi emise de societatea respectivă pentru serviciile silvice prestate în favoarea Ocolului Silvic Comăneşti şi ar fi primit suma totală de 210.000 lei.

Olteanu Janos ar fi primit suma de 1.595.300 lei, Comăneci Sorin–Velu ar fi primit suma de 980.300 lei, inculpatul Ştefancu Constantin – suma de 969.100 lei, inculpatul Corbu Liviu – suma de 392.800 lei, inculpatul Colpoş Costel – suma de 315.600 lei, iar Leaşcu Adrian – 63.750 lei, susțin procurorii DNA.

A fost dispusă măsura sechestrului aisgurător asupra bunurilor mobile și imobile ce aparți inculpaților din dosarul ce a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău.

Cele mai citite

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...

Sorana Cîrstea, în turul trei la Madrid, după o victorie în trei seturi în fața filipinezei Alexandra Eala

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al treilea la Mastersul de la Madrid, după ce a învins-o în trei seturi pe filipineza Alexandra Eala,...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă