Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

30.000 euro, în plic, șpagă pentru o punere în posesie

Doi funcționari cu atribuțiuni pe linia stabilirii dreptului de proprietate au fost prinși în flagrant de procurorii DNA în timp ce primeau mită.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 12.07.2020 - 10:55

Vintilă Constantin, șef al Serviciului Juridic din cadrul Instituției Prefectului Mehedinți și membru al Comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, și Preduț Iancu Cătălin, director executiv al Direcției Cadastru Fond Funciar din cadrul Primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin, sunt acuzați de procurorii DNA de luare de mită, complicitate la luare de mită și spălare de bani.

Vintilă Constantin ar fi cerut și ar fi primit o sumă de bani de la o persoană (martor), pentru a face demersurile administrative pe care le avea în atribuție, astfel încât persoana respectivă să poată intra în posesia unui teren de 5.000 mp în intravilanul municipiului Drobeta Turnu Severin, susțin oamenii legii.

„Persoana respectivă era îndreptățită să intre în posesia suprafeței de teren ca moștenitor, după ce câștigase in instanță dreptul de reconstituire. În schimbul banilor, inculpatul Vintilă Constantin ar fi formulat, în numele persoanei îndreptățite, o cerere pentru punerea în posesie cu terenul de 5.000 mp și pentru a-i facilita emiterea unei hotărâri favorabile de către Comisia de fond funciar. Ulterior, inculpatul ar mai fi pretins, în cursul anului 2019, de la aceeași persoană, și cedarea cu titlu gratuit a unei suprafețe de 1.000 de mp pentru sine.”, se arată în comunicatul DNA.

Persoana îndreptățită să primească terenul a încheiat la notar în data de 9 iunie 2020 un contract de dezmembrare a suprafeței de 5.000 mp teren și de vânzare-cumpărare a unei părți de 1.000 mp de teren către Vintilă Constantin. În realitate, contractul respectiv fusese încheiat și autentificat doar pentru a masca bucata de teren de 1.000 mp ce urma sa fie cedată funcționarului, drept mită.

La începutul lunii iulie, Preduț Iancu Cătălin a cerut ca în schimbul trasferării gratuite a unei parcele de 1.000 mp să primească suma de 30.000 euro. Banii s-au pus într-un plic iar acesta i-a primit în biroul lui Vintilă Constantin, moment în care procurorii DNA au organizat flagrantul. Cei doi funcționari publici au fost reținuți 24 de ore și prezentanți instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile.

Comentarii