16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România Liberă11 cetăţeni din Siria şi Irak cu acte de identitate bulgăreşti, depistaţi...

11 cetăţeni din Siria şi Irak cu acte de identitate bulgăreşti, depistaţi de poliţiştii de frontieră

Şoferii mijloacelor de transport, doi cetăţeni bulgari, sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi.

În data de 12.11.2020, în jurul orei 22.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean bulgar care conducea un microbuz, înmatriculat în Germania.

În interiorul mijlocului de transport se aflau, ca pasageri, patru bărbaţi care au prezentat la controlul de frontieră cărţi de identitate, ce aveau însemnele autorităţilor din Bulgaria.

Câteva minute mai târziu, în acelaşi punct de frontieră, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un alt şofer bulgar, în vârstă de 61 de ani, la volanul unui autovehicul înmatriculat în Bulgaria.

Şi în acest caz şoferul transporta şapte cetăţeni străini, care s-au legitimat cu documente de călătorie bulgăreşti.

În ambele situaţii, cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că persoanele prezente la control nu erau cele din fotografiile documentelor de călătorie, existând diferenţe de fizionomie.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria celor în cauză, fiind conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În continuarea verificărilor s-a stabilit că cei unsprezece bărbaţi sunt cetăţeni din Siria şi Irak, opt adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 46 de ani şi trei minori, având vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru cei doi şoferi şi de fals privind identitatea şi tentativă la trecerea ilegală a frontierei de stat pentru cei unsprezece cetăţeni din Siria şi Irak.

Cele mai citite

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...
Ultima oră
Pe aceeași temă