17.8 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăVoinea: „Mergeţi, luaţi împrumuturi, investiţi, consumaţi, România şi-a revenit!”

Voinea: „Mergeţi, luaţi împrumuturi, investiţi, consumaţi, România şi-a revenit!”

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a anunțat luni încheierea crizei economice și financiare în România și a încurajat populaţia şi firmele să acceseze împrumuturi de la bănci pentru consum şi investiţii. Voinea susține că economia românească şi-a revenit după criză și estimează că aceasta va înregistra un avans în acest an peste nivelul anului trecut, de 3,5%.

„Vreau să transmit mesajul că oamenii trebuie să aibe încredere să consume, firmele să aibă încredere să se împrumute ca să investească, băncile să aibă încredere să finanţeze pentru investiţii şi consum”, a declarat luni Liviu Voinea, citat de Mediafax. 

Citește și: Pesimism în economie, încredere la cumpărături

Ministrul Bugetului a estimat că economia a avut un avans în primul trimestru între 3% şi 4%. El a arătat că este nevoie de un efort comun al populaţiei, firmelor şi băncilor pentru a consolida creşterea economică, precizând că statul nu va repeta greşelile de politici din 2008-2009, nici de ajustări brutale ca în 2010.

Citește și: De ce și cum economisesc românii

„Statul este primul care are încredere, avem investiţii publice programate să crească cu un miliard euro faţă de 2013. Mesajul meu este: mergeţi, luaţi împrumuturi, investiţi, consumaţi, România şi-a revenit!”, a îndemnat ministrul populaţia şi firmele.

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, nu se află la prima declarație controversată. La finele anului trecut, Voinea se arăta nemulțumit că nu a crescut consumul din cauză că veniturile s-au dus pe rate la bănci. În noiembrie, pentru a justifica mărirea accizei la carburanți, ministrul Bugetului a declarat că maririle de taxe sunt necesare pentru că România este pândită de pericolul deflației.

Cele mai citite

Amnistia fiscală stârnește suspiciuni din cauza grabei și lipsei de comunicare, avertizează experții

Amnistia fiscală recent adoptată de guvern continuă să ridice semne de întrebare, în special din cauza grabei cu care a fost aprobată și a...

Cod galben de ploi torențiale pentru 9 județe din țară

Avertizarea meteo este valabilă pentru joi, în intervalul 19 septembrie, ora 03 – 19 septembrie, ora 18 În Moldova și în nordul Dobrogei vor fi perioade...

Kelemen Hunor îl îndeamnă pe Klaus Iohannis să devină senator, după modelul Ion Iliescu, la terminarea mandatului

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, marţi seara, că actualul şef al statului, Klaus Iohannis, poate deveni senator, cu derogare în Parlament, la fel...
Ultima oră
Pe aceeași temă