22.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăVenus Residence va fi finalizat până la sfârşitul anului

Venus Residence va fi finalizat până la sfârşitul anului

Lucrările de construcţie pentru Venus Residence vor fi reluate la începutul lunii iulie, iar până la sfârşitul anului vor fi finalizate toate cele 72 de apartamente ale proiectului, blocurile fiind deja în stadii avansate de construcţie

Venus Residence este dezvoltat de Venus Stones, fiind primul proiect rezidenţial de ase­me­nea anvergură pe care compania îl dezvoltă pe piaţă. In­vestiţia estimată este de peste 7 milioane de euro, având iniţial 80% cofinanţare din partea unei importante bănci de pe piaţa românească. Ulterior, din vara lui 2009 banca a preluat partea de investiţii în totalitate. Din luna decembrie a anului trecut, lucrările au fost oprite din cauza unor dificultăţi financiare, termenul de finalizare fiind decalat cu câteva luni.
În prezent, se pare că problemele au fost rezolvate, iar lucrările vor fi reluate la începutul lunii iulie. „Criza ne-a adus unele probleme financiare, din cauza cărora am fost nevoiţi să oprim lucrările la finele anului trecut, însă împreună cu banca parteneră am reuşit să trecem peste acestea, iar cel târziu până la sfârşitul lui 2010 vom finaliza toate apartamentele din proiect” declară Cristian ­Albu, Project Manager Venus ­Residence.

Blocurile sunt ridicate şi se află în diverse stadii de finisare
Ansamblul este amplasat în Otopeni, în apropiere de DN1, la 400 de centrul oraşului şi la aproximativ 13 km de centrul capitalei. Zona beneficiază de o bună infrastructură, în vecinătatea proiectului aflându-se şcoli, grădiniţe, liceu, parc, spaţii comerciale, supermarket şi aeroportul Otopeni (circa 3 km). „Zona are o capacitate mare de dezvoltare din punct de vedere al facilităţilor pe care le oferă şi al infrastructurii de care beneficiază. Am ales să construim blocuri pentru a dezvolta locuinţe mai accesibile ca preţ pentu cei care au venituri medii” afirmă Cristian Albu.
Ansamblul a fost demarat în luna aprilie din 2007, fiind construit pe un teren de 5.400 mp şi totalizând o suprafaţă constuită de 6.800 mp. Acesta este alcătuit din trei blocuri dispuse pe subsol, parter şi trei etaje şi va cuprinde 72 de unităţi cu una, două, trei camere şi penthouse. În prezent toate blocurile sunt ridicate, unul fiind aproape finalizat, iar celelate aflându-se în diverse stadii de finisare. Suprafeţele construite ale apartamentelor pornesc de la 36 mp pentru o grasonieră, 47 mp pentru două camere şi de la 89 mp pentru trei camere. O unitate tip penthouse poate ajunge până la 218 mp. Clădirile sunt construite pe o structură pe cadre din beton armat cu zidărie din cără­midă eficientă de 30 cm, cu ter­mosistem din polistiren expandat de 15 cm. Interiorul apartamentelor este compartimentat cu profile metalice şi gips-carton, cu izolaţie din vată minerală.
Fiecare bloc dispune de două scări de acces şi de lifturi de ultimă generaţie. Printre facilităţile pe care dezvoltatorul le oferă în cadrul proiectului se numără 97 de locuri de parcare subterane şi 37 supraterane, 45 de spaţii de depozitare aflate în subsol, spaţii verzi şi de relaxare amenajate ­între blocuri. Preţul locurilor de parcare variază între 4.000 şi 8.500 de euro+TVA.

Apartamentele pot fi ­achiziţionate complet ­finisate sau „la gri”
Dezvoltatorul oferă posibilitatea cumpărării apartamentelor fie complet finisate, fie semifinisate. Pentru prima variantă, unităţile vor beneficia de gresie, faianţă, parchet, tâmplărie din PVC, uşi din lemn la interior, băi utilate, bucătării mobilate, centrală termică şi aer ­condiţionat. În plus, noii proprietari vor avea posibilitatea să aleagă dintr-o gama de finisaje şi culori.
Până acum din totalul unităţilor au fost vândute 23 de apartamente, cei care au cumpărat fiind familii tinere, cu vârsta medie de 35 de ani şi cu venituri medii. „Cele mai căutate au fost apartamentele cu doua camere, până în 60.000 de euro, o parte din clienţi cumpărând prin credit ipotecar sau Prima Casă” spune Cristian Albu.
Preţurile apartamentelor finisate pornesc de la 41.000 de euro (TVA inclus) pentru o garsonieră şi pot ajunge până la 190.000 de euro în cazul unui penthouse. Pentru cele care se vand la stadiul de „gri” costul de achiziţie porneşte de la 35.000 de euro (TVA inclus) pentru o garsonieră. Avansul minim cerut de dezvoltator este de 10% la antecontract, iar restul la semnarea contractului de vânzare-cumpărare. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă