19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăUnde mergem în vacanţa de Paşte

Unde mergem în vacanţa de Paşte

Ouă încondeiate, carne de miel, sarmale şi cozonaci. Astfel vor fi întâmpinaţi românii care vor merge la pensiunile turistice din Maramureş, Bucovina sau zona Branului, dar nu numai. Ofertele sunt din belşug şi, spre deosebire de anii trecuţi, cu două săptămâni înainte de Paşte încă se mai găsesc locuri.

Preţurile sunt pentru toate buzunarele, tarifele pornind de la 250 lei până la 600 lei pe sejur. O vacanţă la Botiza va scoate din buzunarul turiştilor 350 lei pentru un pachet turistic cu pensiune completă. Oaspeţii vor fi serviţi în fiecare zi cu celebra horincă şi vor putea merge la slujba de Înviere din localitate.

Cei ce preferă Bucovina sunt aşteptaţi în comuna Dorna Arini, unde la o pensiune preţul este de 450 lei pentru 3 nopţi, cu mic dejun inclus. La pensiune turiştii vor putea să practice echitaţia.

Un sejur pascal deosebit poate fi petrecut pe un hotel plutitor din Delta Dunării, unde pentru 1.150, lei turiştii pot pescui sau pot practica schi nautic.

Amatorii de senzaţii tari pot petrece sărbătoarea de Paşte undeva în Ardeal, la Castelul „Prinţul Vânător & Dracula”, pentru numai 1.150 lei de persoană.  Turiştii vor degusta specialităţi ardeleneşti şi vor face vizite în zona Munţilor Apuseni.

Cine vrea însă să petreacă sărbătoarea pascala în afară ţării, poate opta pentru o excursie în Europa. Astfel, pentru 299 euro de persoană, loc în cameră dublă, pachetul de servicii include 3 nopţi cazare cu mic dejun bufet în hotel de 4 stele în Budapesta, 3 nopţi cazare cu mic dejun bufet la hotel de 3 stele în Praga şi o noapte în Viena, la hotel de 3 stele. Transportul este asigurat cu autocarul. Pentru romantici, un sejur la Paris este o ocazie de a vizita, printre altele, câteva dintre cele mai frumoase muzee din lume. Pentru 599 euro de persoană, loc în cameră dublă, pachetul de servicii include 4 nopţi cazare cu mic dejun bufet în hotel de 4 stele. Se poate opta şi pentru o vizită la Versailles sau la Disneyland. Transportul este asigurat cu avionul, dar preţul nu include taxele de aeroport, de 119 euro. 

În schimb, românii mai tradiţionalişti pot petrece sărbătoarea pascală la Atena şi pot merge de înviere la biserică Agia Triada. Pentru 399 de euro, loc în cameră dublă, pachetul de servicii include 4 nopţi de cazare cu mic dejun inclus. Prânzul tradiţional de Paşte se poate lua într-un renumit restaurant grecesc din cartierul Plaka.

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Dacia reduce prețurile pentru majoritatea modelelor, în contextul unei piețe auto în declin

Prețurile modelelor Dacia pe piața din România au fost ajustate în contextul provocărilor economice și al scăderii cererii de automobile noi, cu reduceri semnificative...

Simona Halep a primit wild card la turneul WTA de la Tokyo

Simona Halep (32 de ani, locul 1132 WTA) este pregătită să revină în competiții la sfârșitul lunii octombrie, după o absență de 5 luni...

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...
Ultima oră
Pe aceeași temă