17.6 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăUdrea, optimistă că România va obţine postul de prim-vice al OMT

Udrea, optimistă că România va obţine postul de prim-vice al OMT

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, scrie pe blog, din Coreea de Sud, unde participă la Adunarea Generală a Organizaţiei Mondiale a Turismului, arătându-se optimistă că România va obţine postul de prim-vicepreşedinte al acestei structuri, relatează NewsIn.

Udrea povesteşte că drumul cu avionul până în Coreea de Sud a durat 18 ore, la capătul cărora „toată lumea era epuizată”. „Din fericire, diferenţa de fus orar este de 6 ore în plus faţă de România, ceea ce sper ca până mâine să nu se mai simtă”, adaugă ea.

Ministrul aminteşte că, în 2009, când a preluat portofoliul, România a obţinut un post în Consiliul Executiv, la Adunarea Generală de la Astana, iar anul trecut, în Iran, funcţia de vicepreşedinte al OMT. „Adunarea Generală a OMT din acest an poate deveni un pas uriaş înainte pe care România îl face. Asta pentru că ţintim o funcţie de prim-vicepreşedinte. Ceea ce ar fi un real câştig de imagine şi nu numai. Ar fi în fapt o recunoaştere de netăgăduit a creşterii nivelului turismului din România. Adunarea Generală de anul acesta a fost prefaţată de vizita făcută în România în iulie de secretarul general al OMT, iordanianul Taleb Rifai. Acesta ne-a asigurat atunci de susţinerea sa pentru funcţia de prim-vicepreşetinte. Un motiv în plus să fim optimişti pentru rezultatul final al acestui veritabil „Congres Mondial” al turismului”, susţine Elena Udrea.

„Revenind la lucrările de la Gyeongju, astăzi a avut loc al 91-lea Consiliul Executiv, în care s-au prezentat concluziile privind evoluţia turismului la nivel global, creşterea înregistrată fiind de aproape 7%. Prin comparaţie, în România, pe primele 8 luni ale anului s-a înregistrat o creştere cu 15,6% a numărului de turişti şi o creştere cu 13,1% a numărului de înnoptări. Ceea ce arată, cred eu, că România se află pe drumul cel bun, creşterea noastră reală fiind dublă faţă de cea de la nivel mondial. De altfel, secretarul general al OMT puncta în iulie: „Cred că România a suferit în ultimii 2-3 ani o transformare majoră din punct de vedere al strategiei în turism. Principala problemă a României în domeniu este că a început târziu. Mult timp nu a făcut ceea ce a trebuit să facă””, mai scrie ministrul.

Elena Udrea precizează că de luni încep efectiv lucrările Adunării Generale. „Sper ca toţi cei de acasă să ne ţină pumnii strânşi, pentru că obţinerea postului de prim-vicepreşedinte ar reprezenta un câştig extrem de mare pentru România. Sunt optimistă că ne vom întoarce cu acest post”, încheie ea.

Cele mai citite

Ucraina primește de la SUA un nou pachet de ajutor militar în valoare de 375 milioane de dolari

SUA vor trimite Ucrainei un număr neprecizat de bombe cu dispersie cu rază medie de acțiune și o serie de rachete, artilerie și vehicule...

Ucraina primește de la SUA un nou pachet de ajutor militar în valoare de 375 milioane de dolari

SUA vor trimite Ucrainei un număr neprecizat de bombe cu dispersie cu rază medie de acțiune și o serie de rachete, artilerie și vehicule...

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei se opune ca țara sa să devină „patrie alternativă” pentru palestinieni

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a exclus categoric marţi orice posibilitate ca ţara sa să servească drept "patrie alternativă" pentru palestinieni, avertizând că...
Ultima oră
Pe aceeași temă