1 C
București
luni, 18 noiembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăTurismul medical-o afacere de viitor?

Turismul medical-o afacere de viitor?

Nevoia românilor de servicii medicale de calitate deschide o nouă oportunitate agenţiilor de turism. Turismul medical reprezintă o nişă de piaţă puţin exploatată de agenţiile româneşti, dar care pare una dintre cele mai profitabile afaceri de viitor.

Printre ţările cu cel mai bun sistem de sănătate din Europa este Austria potrivit unor institute independente precum European Health Consumer Index şi Karolinska.  Potrivit acestor institute, sistemul medical din Austria este unul de top în multe domenii. De exemplu, rată de supravieţuire a persoanelor bolnave de cancer este foarte înaltă în Austria.

Personalităţi publice precum Teo sau Şerban Huidu au beneficiat de serviciile medicale din această ţară, în detrimentul celor din România sau pentru că spitalele de aici nu erau pregătite pentru intervenţii mai complicate.

Astfel, unele agenţii de turism se reprofilează spre această nişă şi încep să îşi deschidă noi divizii. În această direcţie a mers şi Perfect Tour care a lansat luna aceasta o nouă divizie- Medical Premium care oferă acces la serviciile medicale din Austria. Ca reprezentant al Premium Health Solutions Austri, noua divizie  furnizează servicii de asistenţă medicală sub tutela Asociaţiei Medicale din Austria (Austrian Medical Association).

Prin urmare clienţii pot beneficia de servicii precum aranjamente pentru călătorie care includ zborul, transferul de la aeroport, cazare, program special pentru persoanele însoţitoare (cazare şi servicii de divertisment) şi personal calificat vorbitor de limbă romană disponibil 24 ore/7 zile pentru pacienţii VIP şi membrii însoţitori ai familiei sale.

Principalele domenii medicale includ: chirurgie, medicină internă, anestezie şi operaţii, oftalmologie, dermatologie, analize genetice oncologice, ginecologie, ORL, secţie pulmonară, neurologie, ortopedie, urologie.

Cele mai citite

Rezidențiat: Un sistem medical care strigă după ajutor

În timp ce peste 10.000 de candidați au susținut examenul de rezidențiat, România se confruntă cu un paradox cutremurător: avem un număr mare de...

Consumul de antibiotice în UE a crescut cu 1% între 2019 şi 2023

Italia ocupă locul întâi în Europa în privința deceselor cauzate de infecțiile cu bacterii rezistente la antibiotice, raportând aproximativ 12.000 de decese din cele...

România, printre ultimele țări din lume la finanțarea educației: Alocare mai mică decât Uganda și Paraguay

Guvernul României a alocat în 2023 doar 3,3% din PIB pentru educație, conform unui raport UNESCO România se află pe locul 123 din 171 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă