In sedinta de miercuri, cei trei indici generali ai bursei bucurestene au consemnat aprecieri de circa 1,6 puncte procentuale, in vreme ce indicele SIF-urilor a crescut ceva mai mult, inchizand ziua la o cotatie cu peste 2% mai ridicata fata de nivelul de referinta de marti.
Totusi, entuziasmul investitorilor si increderea in evolutia pozitiva de piata nu au tinut, in mod surprinzator, decat o singura zi. In sedinta bursiera de joi, la deschidere, piata a avut un comportament mixt, iar ulterior in piata au inceput sa apara ordine mai importante de vanzare, care au creat o presiune negativa asupra preturilor si au facut ca pana la final cotatiile sa evolueze descendent. Indicii au inchis, joi, cu totii in pierdere, amplitudinea de variatie fiind aproape de jumatate din cea a zilei de miercuri. Putem spune ca joi s-a pierdut, practic, jumatate din terenul castigat miercuri pe fondul acelui entuziasm de piata despre care aminteam anterior. Motivatiile pentru aceasta neasteptata evolutie descendenta aparuta atat de timpuriu ar putea tine de conjunctura politica interna si de discutiile legate de eventuala depunere a unei motiuni de cenzura care ar putea duce la caderea guvernului. Desigur, totul este subiectiv si o cauza clara pentru scaderile de joi este greu de identificat. Este, totusi, de remarcat faptul ca joi lichiditatea a fost foarte buna, chiar si daca facem abstractie de tranzactia Deal cu circa 30.875.000 actiuni Impact Bucuresti, realizata la pretul mediu de 1,05 lei, tranzactie in care vanzator a fost Dan Ioan Popp, actionar semnificativ, fondator si membru in conducerea societatii, iar cumparator a fost banca internationala de investitii Morgan Stanley, printr-una din subsidiarele sale.
Vineri, bursa a revenit la comportamentul sau obisnuit de dinainte de week-end, cu lichiditate redusa, tranzactii putine si tendinta usor negativa a cotatiilor.