20.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSTIDIU: Cresc vânzările cu amănuntul, până în decembrie

STIDIU: Cresc vânzările cu amănuntul, până în decembrie

Managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, stabilitate a volumului producţiei şi a numărului de salariaţi. Pentru unele dintre activităţi se va înregistra tendinţă de creştere în ceea ce priveşte estimarea producţiei şi anume: fabricarea produselor din tutun (sold conjunctural +28%), fabricarea produselor textile (sold conjunctural +21%) şi fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor (sold conjunctural +20%). Pentru preţurile produselor industriale, se prognozează o creştere moderată a acestora în următoarele trei luni (sold conjunctural +10%).

 

În construcţii, potrivit estimărilor, se va înregistra, pentru următoarele trei luni, scădere a volumului producţiei (sold conjunctural -30%) şi a numărului de salariaţi (sold conjunctural – 20%). Managerii estimează scăderea stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural -28%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează stabilitate a acestora (sold conjunctural 0%).
În sectorul de comerţ cu amănuntul se estimează o creştere moderată a activităţii economice pentru următoarele trei luni (sold conjunctural +7%).
Volumul total al vânzărilor de mărfuri va avea tendinţă de stabilitate (sold conjunctural +4%). Angajatorii prognozează, pentru următoarele trei luni, creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%) şi a volumului comenzilor adresate de către unităţile comerciale furnizorilor de mărfuri (sold conjunctural +6%).

Managerii societăţilor comerciale estimează că preţurile de vânzare cu amănuntul vor înregistra creşteri pentru următoarea perioadă (sold conjunctural +26%). Conform estimărilor din luna octombrie 2011, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte relativă stabilitate (sold conjunctural -2%).
În sectorul de servicii se estimează, pentru următoarele trei luni, stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural -4%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare a prestaţiilor vor avea tendinţă de stabilitate (sold conjunctural +5%).

Cele mai citite

Serghei Lavrov respinge ideea unui nou început în relațiile internaționale și critică Occidentul în cadrul Adunării ONU

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a exclus categoric posibilitatea unui nou început în relațiile internaționale, acuzând Occidentul de subminarea valorilor globalizării.  În discursul său...

Inundațiile din 1970, o catastrofă care a marcat o generație. Iată ce scria România Liberă acum peste 50 de ani

Anul în care râurile au devenit oceane în România, a schimbat fața multor zone Inundațiile din 1970 au fost unul dintre cele mai devastatoare evenimente...

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă