Sedinta bursiera de miercuri a fost pozitiva sub toate aspectele. Toti cei patru indici ai pietei s-au apreciat, cel mai mult crescand BET-FI (3,53%). Asadar, interesul major al investitorilor s-a orientat tot catre SIF, pentru a treia sedinta consecutiva. Cresterile de pret pentru companiile de investitii financiare au fost importante, de peste 3,1%, singura exceptie fiind SIF4 Muntenia, la care aprecierea cotatiilor a fost de doar 0,55%. Vedetele zilei au fost din nou titlurile SIF3 Transilvania, care au marcat un nou maxim istoric, ajungand la nivelul de 3,66 lei pe actiune, in urma unei aprecieri de 4,91%. Volumul de tranzactionare cel mai ridicat l-a realizat insa SIF1 Banat-Crisana, numarul total de actiuni transferate fiind de peste 6,93 milioane.
S-a facut remarcat faptul ca in piata au intrat fonduri mai importante decat in sedintele precedente si ca, implicit, nerabdarea si presiunea exercitata de cumparatori s-au facut mai mult simtite. Pentru ca la SIF1 oferta la vanzare a fost relativ ridicata, aici avansul preturilor nu a fost foarte vizibil in prima parte a zilei. La celelalte SIF insa ordinele de vanzare erau destul de firave si, ca atare, cotatiile au urcat mai rapid sub impulsul dat de cumparatori.
De asemenea, la capitolul evolutii pozitive trebuie mentionate cresterile semnificative de pret inregistrate de actiunile SSIF Broker Cluj (3,52%) si cele ale Bancii Transilvania (2,86%). Ambele companii traversasera in saptamanile anterioare o perioada de consolidare sau de usoara scadere, asa ca aprecierile de miercuri vin sa consemneze finalul acestei etape si revenirea la un trend pozitiv, cel putin pe termen scurt.
Companiile farmaceutice au evoluat si ele pozitiv, pe fondul unui volum de tranzactionare mai ridicat decat de obicei. A atras atentia mai ales evolutia titlurilor Biofarm Bucuresti, care s-au apreciat pana la nivelul de 0,725 lei (1,40%), pe fondul unui volum de tranzactionare de peste 1,4 milioane de actiuni. Titlurile Antibiotice Iasi nu au consemnat fluctuatii semnificative de pret, iar volumul s-a situat la 100.000 de actiuni. Pe segmentul petrolier am avut parte de evolutie descendenta in cazul Petrom, probabil si ca urmare a anuntului oficialilor companiei ca tinta de profit pentru anul in curs va fi cu 26% mai redusa decat cea de anul trecut. Volumul tranzactiilor a fost important atat pentru Petrom, cat si pentru Rompetrol Rafinare Constanta. Insa, in vreme ce titlurile SNP au scazut cu 0,89%, actiunile RRC au urcat cu 0,97%.