Sedinta bursiera de marti a fost destul de agitata, la fel si comportamentul investitorilor in prima parte a zilei, in ciuda imaginii de acalmie pe care o lasase finalul zilei precedente. Lichiditatea s-a situat la un nivel destul de scazut, sub media ultimelor 20 de sedinte. Interesul cel mai ridicat s-a orientat catre sectorul SIF-urilor (ca de obicei in ultima perioada), aici fluctuatiile de pret fiind destul de ample si schimbarile de directie numeroase. Astfel, in deschidere si timp de cateva zeci de minute dupa, actiunile SIF3 Transilvania afisau cresteri de peste doua puncte procentuale, continuand tendinta din ziua precedenta. In tot acest timp, celelalte patru SIF-uri se mentineau pe zero sau chiar pe o scadere usoara. La mijlocul zilei, tendinta s-a inversat ca urmare a aparitiei unor ordine mai mari de vanzare pe titlurile SIF3. Asa se face ca acest emitent afisa la un moment dat scaderi de peste trei puncte procentuale, iar celelalte patru SIF-uri incepusera sa creasca si consemnau aprecieri de peste un punct procentual in raport cu nivelul de referinta al zilei anterioare. Evolutia cea mai energica a fost cea a SIF4 Muntenia, pentru care castigul de pret depasea patru puncte procentuale.
O alta evolutie de pret demna de luat in seama a fost cea a titlurilor Oltchim Ramnicu Valcea, care au intrat pe tendinta ascendenta tot in a doua parte a zilei si care, cu cateva minute inainte de inchiderea pietei, afisau aprecieri de peste 14 puncte procentuale. Volumul de tranzactionare pe Oltchim a fost ridicat, depasind 3,9 milioane de actiuni (ceea ce se intampla doar in zilele de maxim interes pentru acest emitent).
Titlurile companiilor mai nou intrate la bursa, respectiv Transelectrica si Alumil, au evoluat din nou usor descendent, nereusind inca sa-si gaseasca un echilibru si un nivel de suport.
De asemenea, pe sectorul petrolier am avut o evolutie mixta, destul de slaba atat ca tendinta de pret, cat si ca lichiditate. Actiunile SNP au crescut cu aproape un punct procentual, iar titlurile Rompetrol Rafinare Constanta au scazut cu circa 0,30%, ramanand in jurul nivelului de 0,092 lei pe actiune.
Companiile farmaceutice au avut o zi calma, neinteresanta nici ca evolutie de pret, nici ca volum de tranzactionare. Cotatiile BIO si ATB au ramas practic neschimbate fata de sedinta anterioara.