30 C
București
vineri, 5 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSarbatorile, sarace in promotii bancare

Sarbatorile, sarace in promotii bancare

Masurile de temperare a creditului, impuse de Banca Nationala prin ultimele norme care au intrat in vigoare la finele lunii octombrie, au dus la diminuarea apetitului bancilor comerciale in ceea ce priveste ofertele promotionale de iarna. Pana in prezent, astfel de oferte au fost anuntate doar de cateva banci, in timp ce alte institutii de credit au raspuns ca anul acesta nu au pregatit nimic deosebit.
O alta institutie care lucreaza la „foc continuu” in perioada de sfarsit de an este Biroul de Credit. In primii doi ani de functionare ai Biroului, numarul de consultari ale bazei de date gestionate crestea semnificativ incepand cu data de 15 noiembrie. Potrivit directorului general al institutiei, Serban Epure, luna noiembrie a inceput cu o scadere sensibila a consultarilor. „De la 1 noiembrie si pana acum (13 noiembrie – n.r.) avem o medie de 18.000 de consultari pe zi. Acest volum este in scadere fata de luna anterioara si fata de lunile iulie si august, cand am inregistrat recorduri de consultari ale bazei de date”, a precizat Epure. Motivatia ar fi, din punctul de vedere al acestuia, una singura – ultimele reglementari ale bancii centrale, care au obligat bancile sa ridice piciorul de pe acceleratie in cazul creditelor acordate persoanelor fizice. In baza de date a Biroului de Credit sunt inscrisi 290.000 de debitori cu restante curente. Valoarea totala a intarzierilor la plata ratelor este de aproximativ 373 milioane de lei.

Dobanzi mai mici la Raiffeisen

Raiffeisen Bank a pregatit doua promotii la creditele de consum si alte doua la cardurile de credit. Astfel, pentru creditele de consum in lei, contractate in perioada noiembrie-decembrie, dobanda a scazut de la 15,9% pe an la 9,9% pe an. Produsul promotional este disponibil direct in magazinele partenerilor strategici ai Raiffeisen Bank din diverse domenii de activitate: hypermarketuri, retaileri de electronice, electrocasnice si produse IT&C, furnizori de produse pentru casa, amenajari imobiliare si bricolaj. O alta promotie, demarata la 1 noiembrie, este dedicata creditului aniversar Raiffeisen Bank „5 ani Selgros” – un produs oferit persoanelor fizice pentru cumparaturi in perioada sarbatorilor in reteaua magazinelor Selgros. In cadrul campaniei, rata dobanzii este de 5% pentru primele cinci luni ale perioadei de acordare a creditului de consum (perioada maxima a acestuia este de 5 ani). In perioada 18 septembrie-30 noiembrie, banca nu percepe dobanda pentru cumparaturile efectuate de utilizatorii cardurilor de credit Raiffeisen Standard, Gold sau co-branded. Cei care vor utiliza aceste carduri de credit la cumparaturi de minimum trei ori in perioada 1 noiembrie-31 decembrie 2006 pot castiga urmatoarele premii, acordate prin tragere la sorti: o excursie la Viena (pentru detinatorul de card si trei dintre prietenii sai) plus 1.000 de euro bani de buzunar sau unul dintre cele trei premii a cate 500 euro (echivalentul in lei).

Divers Extra BCR s-a ieftinit

Banca Comerciala Romana (BCR) ofera, in perioada 1 noiembrie 2006-30 ianuarie 2007, reduceri de pana la 2,1 puncte procentuale la creditele de nevoi personale in lei – Divers Extra. Dobanda unui credit Divers Extra BCR, contractat in perioada campaniei, va fi de 11,4%/an in cazul imprumuturilor pe termen scurt si de 11,9% in cazul celor pe termen mediu si lung. De asemenea, BCR acorda, prin tragere la sorti, 91 de premii, cate unul pentru fiecare zi a campaniei promotionale, in valoare neta de 1.500 lei fiecare. Pentru a avea sanse de castig, clientul trebuie sa obtina un imprumut de minimum 10.000 lei in perioada campaniei.

Perioada de gratie la imprumuturile Volksbank

Volksbank Romania a extins, incepand din data de 6 noiembrie, perioada contractuala pana la 30 de ani pentru creditele pe baza de ipoteca. Promotional, pentru aceste produse, pana la 31 decembrie, clientii pot opta pentru o perioada de gratie de maximum doi ani, in care se plateste lunar doar dobanda aferenta imprumutului. Pentru a promova produsele de creditare, banca a eliminat, din 2 octombrie, comisionul lunar de plata pentru imprumutul auto si cel de nevoi personale. Astfel, costul total al acestor credite a fost redus cu pana la trei puncte procentuale.

La OTP, credite mai „usoare”

Pana la sfarsitul acestui an, la OTP Bank creditele in lei au conditii speciale de acordare, dupa cum urmeaza: imprumut ipotecar, pe o perioada maxima de 30 de ani, cu o dobanda de 8,5%; credit pentru nevoi personale cu garantie ipotecara, pe o perioada maxima de 20 de ani, cu o dobanda de 9%; credit pentru nevoi personale, pe o perioada maxima de 7 ani, cu o dobanda de 10%. In plus, la acordarea oricarui credit, beneficiarul va primi gratuit un abonament la OTPdirekt, pe o perioada de un an.

Noul pachet Alpha 4All

Alpha Bank a lansat recent pachetul Alpha 4All, credit pentru nevoi personale in mai multe variante. Suma maxima ce poate fi imprumutata este de 100.000 de euro sau echivalent in dolari sau lei, iar rata lunara a creditului este egala pe toata perioada contractuala. Perioada de rambursare a creditului este cuprinsa intre 6 luni si 20 ani, in functie de optiunea clientului si valoarea sumei imprumutate. Pachetul de creditare contine si un AlphaCard Visa Credit oferit gratuit, asigurare de viata fara costuri suplimentare si acces la Alpha Click, serviciul de Internet Banking, fara abonament si fara taxa de conectare. Prin cardul AlphaCard Visa Credit cu utilizare internationala, clientii beneficiaza de un disponibil de pana la 5.000 de euro (echivalent lei). Cardul poate fi utilizat pentru cumparaturi oriunde in lume si pe Internet sau pentru retragere de numerar. Pentru Alpha 4All se percepe un singur comision, respectiv la acordare, iar clientii pot opta fie pentru plata acestuia in momentul acordarii creditului, fie pentru includerea sa in ratele lunare.

Zece pe linie la Banca Romaneasca

Banca Romaneasca a pregatit pentru perioada sarbatorilor de iarna o oferta speciala – „Credit cu 10 (zece) pe linie” si „Card de credit gratuit” la pachet. „Creditul cu 10 pe linie” poate fi obtinut fara garantii, perioada de rambursare este de pana la 10 ani, iar suma maxima ce poate fi obtinuta este de pana la 10.000 euro (echivalent lei). In perioada 8 noiembrie-31 decembrie 2006, la contractarea unui astfel de credit se primeste bonus un card de credit, fara plata comisionului de emitere si a celui de administrare pentru primul an.

Cele mai citite

Suferă Joe Biden de demență? Răspunsul purtătoarei de cuvânt de la Casa Albă. „Ești pregătit?”. Video

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a fost întrebată într-un briefing de presă dacă președintele Joe Biden suferă de demență sau Alzheimer...

Copa America 2024. Messi ratează penalty, dar Argentina se califică în semifinale

Se pare că și cei mai buni ratează. Leo Messi nu a reușit să înscrie de la loviturile de departajare, dar echipa sa s-a...

iPhone 16 Pro va avea zoom optic 5x, anunță un furnizor Apple

În fiecare an, Apple introduce noi actualizări în ceea ce privește sistemul camerei foto al iPhone. În acest an, cu gama iPhone 16, aceste...
Ultima oră
Pe aceeași temă