2.6 C
București
duminică, 17 noiembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPrima zi de tranzactionare in lei grei nu a revigorat piata

Prima zi de tranzactionare in lei grei nu a revigorat piata

Dupa o saptamana fara tranzactii bursiere, piata a reintrat in ritmul obisnuit de evolutie, cu o lichiditate modesta. Ieri s-au tranzactionat peste 7 milioane RON (70 miliarde ROL), iar indicii bursieri au avut evolutii contrare. Pe langa aprecierile usoare ale BET si BET-C (de mai putin de 1%), BET-FI a inregistrat o scadere de 0,44%.
Petrom (SNP) a fost cel mai tranzactionat titlu, cu un rulaj de 2,4 milioane RON (2,4 miliarde ROL). Cursul de tranzactionare a crescut fata de sedinta din 24 iunie cu 2,23%, pana la 0,4120 RON/actiune.
In segmentul societatilor de investitii financiare (SIF) au fost scaderi generalizate. Cel mai mult a coborat SIF Oltenia (SIF 5), cu 1,52% la 1,3000 RON/actiune.
Cele mai importante cresteri ale cotatiilor au fost inregistrate de titluri cu o lichiditate foarte redusa. Astfel, actiunile Policolor Bucuresti (PCL) au crescut cu 7,84% fata de ultima sedinta din luna iunie, desi rulajul generat de aceste titluri a fost de 8.080 RON (80,8 milioane ROL). O crestere de 7,79% a fost aferenta titlurilor Sofert Bacau (SOF), a caror lichiditate totala s-a ridicat ieri la numai 539,15 RON (5.391.500 ROL). Cea mai semnificativa cadere a cotatiei au inregistrat-o actiunile Electroputere Craiova (EPT), care au scazut cu 12,23%, pana la 0,2010 RON, pe fondul unui rulaj total de 2.965,50 RON (29.655.000 ROL).

Cele mai citite

Cum au ajuns varza și fasolea ingredientele vegetale de bază în gastronomia românească?

Bucătăria românească se remarcă prin simplitate, dar și prin bogăția gusturilor autentice. Ingredientele de bază au fost, de-a lungul timpului, cele care se găseau...

Zelenski declară că războiul cu Rusia se va încheia mai repede sub administrația Donald Trump

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că „războiul se va încheia mai devreme” sub preşedinţia lui Donald Trump, lăudând ultimele sale contacte cu...

Cum au ajuns varza și fasolea ingredientele vegetale de bază în gastronomia românească?

Bucătăria românească se remarcă prin simplitate, dar și prin bogăția gusturilor autentice. Ingredientele de bază au fost, de-a lungul timpului, cele care se găseau...
Ultima oră
Pe aceeași temă