33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPentru un milion de fermieri, statul împrumută 900 milioane de euro

Pentru un milion de fermieri, statul împrumută 900 milioane de euro

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) intenţionează să finalizeze, până la finele lunii februarie, plăţile pe suprafaţă, pentru a putea face decontarea integrală a sumei la UE în luna martie.

Ministerul Agriculturii a fost autorizat de Guvern să contracteze şi în acest an de la Trezorerie un împrumut de 3,75 miliarde lei, bani care vor fi folosiţi pentru achitarea către agricultori a plăţilor directe pe suprafaţă.

Sumele alocate temporar vor fi rambursate din sumele restituite cu această destinaţie de către Uniunea Europeană, până la sfârşitul anului 2012.

Până la sfârşitul lunii martie, Comisia Europeană va deconta suma alocată echivalentă a 1,009 miliarde euro, aferentă plăţii directe pe suprafaţă.

APIA a efectuat plăţi aferente campaniei SAPS 2011 în valoare totală de 729 de milioane de euro până la finele lunii decembrie 2011, pentru un număr de 1,071 milioane de fermieri eligibili.

Cele mai citite

VIDEO. Elena Lasconi a câștigat șefia USR și a ieșit cu un discurs a la Diana Șoșoacă

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a câștigat din primul tur alegerile pentru funcția de președinte al Uniunii Salvați România (USR), iar primul său discurs...

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pe numele lui Șoigu și Gerasimov

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis marți mandate de arestare pentru fostul ministru al Apărării al Rusiei și șeful său de stat major militar,...

Iohannis, la Consiliul European, unde se discută sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, mâine şi poimâine, la Consiliul European, la Bruxelles, printre subiectele reuniunii numărându-se sprijinul pentru Ucraina şi Republica Moldova, respectiv...
Ultima oră
Pe aceeași temă