18.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăOffice şi rezidenţial într-un singur proiect

Office şi rezidenţial într-un singur proiect

Compania spaniolă Hl1 Group aduce pe piaţă un nou concept, o îmbinare între rezidenţial şi birouri. Aceasta va construi până în 2011 peste 10.000 mp de birouri şi 138 ­apartamente într-un singur proiect.

Reprezentanţii com­paniei sus­ţin că proiectul doreşte să elimine distanţa dintre casă şi locul de muncă, în aşa fel încât să fie optimizat timpul pe care noii locatari îl vor petrece cu familia, eliminând în acest fel orele petrecute în trafic. Delea Veche 24 este un complex care se desfăşoară pe o suprafaţă de 6.000 mp şi va cuprinde apartamente cu două, trei şi patru camere, precum şi spaţii de birouri.
Acesta este primul proiect al companiei spaniole pe piaţa românească, demarat în vara anului 2008. Dezvoltatorul intenţionează ca în viitorul apropiat să construiască un nou ansamblu. „Avem în plan să dezvoltăm un alt proiect în Bd. Timişoara, de aproximativ 1.000 apartamente, pentru care vom folosi acelaşi concept de birouri şi apartamente. Contează însă cum va evolua piaţa pentru a putea demara acest proiect”, afirmă Alberto Escaribano, CEO Hl1 Group România.

138 apartamente şi 10.800 mp pentru birouri
Construit în centrul oraşului la doar cinci minute de Piaţa Unirii, ansamblul beneficiază de două căi de acces (Delea Veche şi Calea Călăraşi), având un acces facil la mijloacele de transport în comun. În apropierea ansamblului se află grădiniţe, şcoli, universitate, piaţă, restaurante, mall, hipermarket, complexe comerciale, spaţii verzi etc. „Am construit în această zonă pentru că am găsit o suprafaţă mai mare de teren, ceea ce este destul de rar pentru centrul oraşului, iar infrastructura este completă. Dacă am fi dezvoltat în periferie ar fi fost nevoie să oferim o serie de facilităţi care ar fi ridicat costurile de construcţie şi întreţinere”, declară Alberto Escaribano.
Delea Veche 24 cuprinde două imobile de locuinţe (2S+P+9E) şi două de birouri (2S+P+5E şi 2S+P+12E). Cele două clădiri rezidenţiale oferă apartamente cu două, trei şi patru camere, cu suprafeţe construite care pornesc de la 68 mp şi pot ajunge până la 252 mp. Ceea ce se remarcă la aceste apartamente este înălţimea de 2,90 m, lipsa holurilor şi luminozitatea dată de peretele vitrat în loc de ferestre. Toate unităţile rezidenţiale se predau complet finisate, cu gresie, faianţă, parchet, tâmplărie din PVC şi aer condiţionat preinstalat.
Structura clădirilor este rea­lizată din cadre din beton armat şi zidărie din cărămidă. Pentru faţada blocurilor s-a folosit o combinaţie din piatră, metal şi sticlă, care oferă o durabilitate mai mare şi este foarte uşor de întreţinut. „Nu ne gândim să vindem apartamente în mod industrial, ci vrem să vindem locuinţe. Din acest motiv, am gândit spaţiile în aşa fel încât totul să ofere un confort cât mai sporit”, spune Alberto Escari­bano. În clădirile de birouri vor fi construiţi în total 10.800 mp. Aceste spaţii vor fi disponibile în suprafeţe de la 20 mp, putând fi cumpărate sau închiriate. Întreg proiectul va dispune de locuri de parcare şi spaţii de depozitare în cele două subsoluri, zone comerciale la parterul blocurilor şi o zonă de business center.

Peste 40 de apartamente vândute
Din primul bloc rezidenţial care va fi finalizat în toamna acestui an, dezvoltatorul a vândut peste 40 de unităţi, printre cele mai căutate fiind cele cu două camere, datorită valorii de tranzacţionare care se încadra unui TVA de 5%. Preţurile apartamentelor pornesc de la 85.000 euro + TVA pentru două camere, care are inclus în preţ un dressing şi pot ajunge până la 249.000 euro + TVA pentru patru camere cu un loc de parcare inclus în preţ. Plata se poate face cu un avans de 25% şi restul la predare sau cu o finanţare direct de la dezvoltator cu un avans minim de 30% şi diferenţa pe o durată de maximum 10 ani. Predarea ansamblului se va face în două faze, prima fiind pentru un bloc de apartamente în septembrie 2010, iar cea de-a doua în vara lui 2011 pentru ­întreg proiectul. 

Cele mai citite

Creștere record a creditelor de consum în România: Volumul finanțărilor noi a atins 5 miliarde lei în iulie

Românii au arătat un interes crescut pentru creditele de consum în 2024, atingând un volum record de 5 miliarde de lei în iulie, o...

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...

Bursele europene au închis pe creștere, impulsionate de sectorul bunurilor de uz casnic și de câștigurile din Asia-Pacific

Bursele europene au încheiat sesiunea de tranzacționare în creștere, susținute de acțiunile producătorilor de bunuri de uz casnic și de câștigurile înregistrate pe piețele...
Ultima oră
Pe aceeași temă