15.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMDRT a atribuit contracte de modernizări de drumuri de peste 300 milioane...

MDRT a atribuit contracte de modernizări de drumuri de peste 300 milioane euro, derulate prin PNDI

Romstrade şi Primacons au câştigat un contract de 781,4 milioane lei (184,2 milioane euro) pentru modernizarea de drumuri în Prahova, Giurgiu şi Ilfov, iar Vega ’93, Arcada Company, Primacons Group şi Aquaform vor reabilita drumuri din Buzău şi Vrancea, pentru 508,2 milioane lei (119,8 mil. euro), informează Mediafax.

Contractele au fost atribuite de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi fac parte din Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI).

Proiectele vizează proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare şi reabilitare a unor drumuri judeţene şi de interes local, iar valoarea contractelor nu include TVA.

Pentru pachetul de lucrări aferente judeţelor Prahova, Giurgiu şi Ilfov, partea de măsurători topografice va fi realizată de către subcontractantul Geocadex, se arată într-un comunicat al MDRT.

Comisiile de evaluare a ofertelor au finalizat procedurile de evaluare pentru încă un lot inclus în PNDI, aferent judeţelor Vâlcea şi Sibiu, însă în acest caz procedura de licitaţie deschisă va fi relansată întrucât oferta primită a fost respinsă din cauza lipsei garanţiei de participare, potrivit sursei citate.

Compania Romstrade, din Giurgiu, face parte dintr-un grup controlat de omul de afaceri Nelu Iordache, iar Primacons Călăraşi este deţinută integral de o persoană fizică, Marian Niţu.

Vega ’93 Galaţi este parte a unui grup controlat de familia Istrate, Arcada Company Galaţi este controlată de două persoane fizice, Spiru Mantu şi Mihai Humă, fiecare cu 44% din acţiuni, Primacons Group din Bucureşti este deţinută integral de Alexandru Dumitrovici, iar asociaţii Aquaform Bucureşti sunt tot două persoane fizice, Angela şi Mircea Alexandru Vintilescu.

PNDI, derulat în perioada 2011 – 2020, este gestionat de ministerele Dezvoltării şi Mediului. Proiectele aferente MDRT au o valoare estimatã de 4 miliarde euro.

Lucrările vor fi finanţate din fonduri externe rambursabile şi nerambursabile, de la bugetul de stat prin cel al MDRT, precum şi din alte surse legal constituite. Pe perioada realizãrii lucrãrilor, finanţarea este asiguratã de prestatorii, executanţii şi furnizorii selectaţi, urmând ca MDRT să plătească sumele datorate eşalonat, în intervalul 2013-2020.

Cele mai citite

Guvernul României, cel mai optimist în privința creșterii economice din 2024, în ciuda altor prognoze mult mai rezervate

Guvernul României prognozează o creștere economică reală de 2,8% pentru anul 2024, în pofida unei evoluții slabe în primele șase luni, când PIB-ul a...

Deciziile adoptate de Autoritatea de Supraveghere Financiară

Deciziile adoptate de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) au fost anunțate astăzi în cadrul unei ședințe desfășurate la București. Acestea vizează măsuri privind...

Cinci ore de atacuri cu drone auspra Kievului. Au fost auzite mai multe explozii

Rusia a lansat mai multe valuri de drone asupra Kievului într-un atac care a durat peste cinci ore, potrivit armatei ucrainene. Acesta este al...
Ultima oră
Pe aceeași temă