17.8 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMarele absent, lichiditatea

Marele absent, lichiditatea

Cresterile au continuat la bursa si in sedinta de miercuri. Marele absent al zilei a fost insa lichiditatea. Valoarea tranzactiilor abia daca a depasit 12,8 milioane de euro, din care 8,7 milioane de euro pe piata principala si 4,1 milioane de euro pe Rasdaq.
Emitentii cei mai lichizi au apartinut sectorului petrolier, bancar si SIF-urilor. Pe primul loc in acest top s-a situat Petrom Bucuresti, cu o valoare totala a tranzactiilor de 3,6 milioane euro.
Toti cei patru indici ai pietei s-au apreciat ieri, cel mai mult crescand BET-FI si BET-C, in vreme ce aprecierea cea mai modesta a avut-o ROTX (±0,52%). Indicii au consemnat noi maxime istorice, fapt care confirma ramanerea pe trend ascendent si ofera motive pentru ca investitorii sa ramana optimisti pe termen scurt. Faptul ca lichiditatea a mai scazut arata ca investitorii mari de tipul companiilor de asigurari sau fondurilor straine de investitii nu mai sunt atat de prezenti in piata, cum erau la finalul saptamanii trecute si inceputul acesteia. Bursa este influentata acum mai mult de catre actiunile investitorilor autohtoni, dar daca cresterile vor continua probabil ca si investitorii mari vor redeveni interesati de evolutia sa.
SIF5 Moldova a anuntat ieri ca initiaza plata dividendelor. Actionarii care aveau titluri SIF5 si erau inscrisi in Registrul Actionarilor la data de 15 mai 2007 pot incasa aceste dividende fie de la ghiseele Bancii Comerciale Romane, fie prin mandat postal sau prin virament in propriul cont bancar sau in contul societatii de brokeraj prin intermediul careia tranzactioneaza, daca au solicitat acest lucru printr-o adresa catre SIF.
Societatea Rolast, producatoare de articole din cauciuc, a anuntat convocarea adunarii generale ordinare a actionarilor pentru data de 26 iulie 2007, avand pe ordinea de zi aprobarea demisiei directorului general (care este in acelasi timp presedinte al consiliului de administratie), descarcarea de gestiune a acestuia si numirea unui nou presedinte al consiliului de administratie. Actionarul majoritar al Rolast este Naniero Investments Limited, cu o detinere de 50,59% din capitalul social al emitentului raportata pe data de 1 septembrie 2006.

Iulian Panait
Iulian Panait
Iulian Panait - analist KTD Invest
Cele mai citite

Amenzile pentru lipsa rovinietei nu vor mai fi aplicate imediat

Șoferii vor avea la dispoziție 24 de ore pentru a achita taxa, fără a mai fi penalizați automat Sistemul va fi similar cu cel care...

Germania, Franța și alte state UE fac eforturi pentru a accelera întoarcerea migranților în țările lor

Șaptesprezece țări europene au cerut Comisiei Europene să înăsprească regulile UE privind returnarea migranților ilegali în țările lor de origine Scrisoarea către Comisia Europeană a...

Sarea recristalizată din România care provine dintr-un zăcământ vechi de 2 milioane de lei

Sarea recristalizată vândută de compania de stat Salrom provine dinte-un depozit vechi de 2 milioane de ani, a transmis Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului: „Știați...
Ultima oră
Pe aceeași temă