Sedinta bursiera de ieri s-a incadrat in tiparul ultimei saptamani, cu tranzactii putine, lichiditate redusa si lipsa unor evenimente importante care sa determine miscari neasteptate de pret in cazul companiilor de la Bursa de Valori Bucuresti. In total, au fost efectuate tranzactii in valoare de 7,82 milioane euro, din care numai 1,03 milioane euro pe segmentul Rasdaq.
Toti cei patru indici afisau la ora 16.30 culoarea rosie, cele mai mici deprecieri fiind inregistrate de sectorul societatilor de investitii financiare, indicele BET-FI punctand o scadere de numai 0,36%. si indicele ROTX (indicele listat si la Viena) a avut o scadere usoara, de aproximativ 0,7 procente, insa ceilalti doi indici au avut deprecieri de 1% in cazul BET, respectiv aproape 1,1% pentru indicele compozit al pietei BET-C.
In prima parte a sedintei, actiunile au crescut, afisand chiar pentru o scurta perioada de timp culoarea verde, insa dupa ora 12 cursul a scazut constant pana la inchidere.
Printre cele mai tranzactionate companii s-au regasit ieri BRD – Group Societe Generale, Petrom, Rompetrol Rafinare Constanta si Azomures. Investitorii au tranzactionat astazi aproximativ 33,6 milioane actiuni RRC, in valoare de doua milioane lei. Schimburi semnificative au fost efectuate in jurul pranzului si la inchiderea sedintei. Cursul BRD a ajuns la nivelul de 21,90 lei, in scadere cu 1,35 procente fata de nivelul de referinta de la inchiderea de miercuri. Actiunile Alumil au fost si ieri suspendate de la tranzactionare pe piata de la Bucuresti, insa compania a anuntat ca disparitia temporara a presedintelui grupului nu va afecta activitatea companiei.
In sectorul societatilor de investitii financiare am avut, ca si in sedintele anterioare, un volum redus si evolutii de stabilizare a pretului. Astfel, trei din cele cinci societati au inchis afisand aceleasi preturi ca la finalul zilei de miercuri: SIF2 la 2,18 lei, SIF3 la 1,58 lei si SIF4 la cursul de 1,65 lei/actiune. SIF1 a depasit in scadere la inceputul saptamanii nivelul suport de la 2,4 si s-a indepartat de acest prag cu inca 0,85% in sedinta de joi. SIF5 a punctat cea mai ampla scadere din sector, cu o depreciere a pretului de 1%, pe fondul unui volum de tranzactionare de numai 0,56 milioane actiuni.