21.2 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒInvestigaศ›ii Romรขnia LiberฤƒDe ce BNR nu poate readuce cursul leu/franc la nivelul de dinainte...

De ce BNR nu poate readuce cursul leu/franc la nivelul de dinainte de criza CHF

Guvernatorul Bฤƒncii Naศ›ionale a României, Mugur Isฤƒrescu, a explicat cฤƒ intervenศ›ia în piaศ›a valutarฤƒ pentru a readuce cursul leu/franc la nivelul dinainte de 14 ianuarie ar însemna, ca prim ศ™oc, cheltuirea a câtorva miliarde de euro de la rezerva valutarฤƒ ศ™i, ulterior, intrarea economiei româneศ™ti în recesiune, informeazฤƒ Agerpres.

"Intervenศ›ia BNR cu valutฤƒ pentru a aduce cursul leu/euro ศ™i, implicit, leul/franc la nivelul dinainte de 14 ianuarie, nu avem o evaluare exactฤƒ, dar primul ศ™oc ar fi cheltuirea a câtorva miliarde de euro de la rezervฤƒ ศ™i, ulterior, intrarea ศ›ฤƒrii în recesiune", a explicat Isฤƒrescu, în cadrul ศ™edinศ›ei comune a comisiilor parlamentare de Buget-Finanศ›e.

El a precizat cฤƒ aceastฤƒ variantฤƒ face parte din soluศ›iile nerealiste ศ™i extrem de costisitoare avansate în spaศ›iul public.

ศ˜eful bฤƒncii centrale a mai spus cฤƒ prezentarea celor peste 70.000 de debitori în franci elveศ›ieni ca un bloc unitar, omogen, este nerealฤƒ ศ™i duce la crearea unor presiuni pentru adoptarea în pripฤƒ a unui act normativ.

El a reamintit faptul cฤƒ un sfert dintre debitorii în franci elveศ›ieni au credite sub 4.000 de franci ศ™i tot atâศ›ia au credite de peste 47.000 de franci, iar în privinศ›a gradului de îndatorare, clienศ›ii cu venituri de 700 de lei ajung la 184%, iar cei cu venituri peste 7.000 de lei la 26%.

Cele mai citite

Dopamina politicii sau genetica minciunii

Oamenii politici care nu-ศ™i recunosc greศ™elile, devin antipatici. Tac sau รฎศ™i raศ›ionalizeazฤƒ rฤƒspunsul, se uitฤƒ รฎn jur ศ™i-ศ™i recalibreazฤƒ discursul. Avem un recul cรขnd...

Cine sunt judecฤƒtorii care au votat รฎmpotriva candidaturii Dianei ศ˜oศ™oacฤƒ la alegerile prezidenศ›iale

Curtea Constituศ›ionalฤƒ a Romรขniei (CCR) a acceptat o contestaศ›ie รฎmpotriva candidaturii Dianei ศ˜oศ™oacฤƒ la alegerile prezidenศ›iale, hotฤƒrรขrea fiind definitivฤƒ ศ™i eliminรขnd-o astfel din cursa...

Marcel Ciolacu atacฤƒ Curtea Constituศ›ionalฤƒ a Romรขniei รฎn cazul ศ˜oศ™oacฤƒ

รŽn urma unui val critic la adresa Curศ›ii Constituศ›ionale a Romรขniei cu privire la respingerea candidaturii Dianei ศ˜oศ™oacฤƒ la alegerile prezidenศ›iale, Marcel Ciolacu, preศ™edintele...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ