15.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăInvestitii imobiliare pe Valea Prahovei

Investitii imobiliare pe Valea Prahovei

Valea Prahovei va deveni cu adevarat profitabila, din punct de vedere imobiliar, in urmatorii ani cand proiectele de infrastructura vor fi finalizate, iar investitiile in turism vor determina conectarea statiunilor prin partii de schi si transport prin cablu, apreciaza reprezentantii Eurisko. Compania imobiliara arata ca piata imobiliara din Valea Prahovei este intr-o permanenta dezvoltare, iar intreprinzatorii continua sa cumpere terenuri pentru amenajarea unor locatii rentabile, pentru inchiriere sau vanzare.
Pe fondul unei cereri superioare ofertei si dezvoltarii infrastructurii si a utilitatilor, preturile proprietatilor din zona cresc in fiecare an, iar cele mai cautate locuinte sunt casele de vacanta cu trei sau patru camere, apartamentele de vacanta in blocuri noi, hotelurile si pensiunile, arata Eurisko.
Potrivit datelor companiei, preturile locuintelor oscileaza intre 30.000 de euro (o garsoniera intr-un bloc nou construit) si 300.000 de euro (o vila cu sase camere, patru bai si teren cu o suprafata de 900 de metri patrati in cartierul Cumpatu din Sinaia).
Investitorii au fost incurajati sa deruleze proiecte in statiunile montane si datorita imbunatatirii infrastructurii si a partiilor, unul dintre principalele puncte de atractie. La Azuga sunt functionale doua partii de schi, iar cea de-a treia este in curs de amenajare, in Busteni exista cea mai moderna partie cu instalatie de transport pe cablu din zona, iar la Predeal sistemul de teleschi a fost modernizat in 2005, in timp ce la Sinaia este in curs de derulare un proiect privind amenajarea telescaunului intre Cota 1400 si Cota 2000.
Referitor la proiectele rezidentiale, Eurisko mentioneaza ca in Azuga a inceput anul trecut construirea unui cartier format din cinci duplexuri, vandut din faza de proiect, la Sinaia – trei blocuri cu apartamente au fost finalizate recent, iar pentru perioada urmatoare este prevazuta constructia unui cartier care va include 10 vile si a altor doua blocuri, ambele obiective in Predeal.

Cele mai citite

Proiect titanic: Autostrada Unirii intră în munți cu 38 de tuneluri și 183 de poduri

Pe traseul celor patru loturi din județele Mureș, Harghita și Neamț, Autostrada Unirii promite un spectacol de inginerie Cele patru loturi sunt :  Lotul 1...

Studiu: Tinerii români cheltuiesc 28% din venituri pe mâncare

Peste 80% dintre românii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, cred că aspirațiile lor financiare sunt realizabile Cook Communication a anunțat publicarea...

Mesaj RO-Alert în nordul județului Tulcea. MApN a ridicat patru aeronave

Structurile de apărare şi securitate naţională au interceptat un posibil atac al Federaţiei Ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei, a anunțat ISU...
Ultima oră
Pe aceeași temă