23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăInsula Cleopatrei, o poveste de dragoste

Insula Cleopatrei, o poveste de dragoste

O destinaţie foarte populară, Insula Cleopatrei, din Marmaris, este învăluită în legende pline de romantism şi pasiune despre frumoasa poveste de dragoste dintre Marc Antoniu şi Cleopatra.

Insula, cunoscută şi sub numele de Sedir Adasi, este situată în golful Gokava, din peninsula Marmaris, este faimoasă pentru nisipul unic şi legenda care o învăluie. Se spune că regina Egiptului, Cleopatra, a stat o vreme aici. Deşi a fost impresionată de apa de culoarea turcoazului şi peisajele superbe din zonă, tânjea, totuşi, după locurile natale. Iubitul ei, Marc Antoniu, a încărcat o navă cu nisip din Egipt, l-a descărcat pe plaja de pe insulă şi a invitat-o la o plimbare romantică pe malul mării, să-şi amintească de locurile dragi de acasă de care îi era atât de dor.

Nisipul de aici este unic în lume şi este format din scoicile „măcinate” de valurile mării în milioane de ani. Evident, tot ceea ce este „unic” şi „rar” trebuie protejat, astfel că guvernul a fixat reguli foarte stricte pentru protejarea nisipului. Nu ai voie pe plaja cu prosoape sau genţi de plajă şi trebuie să faci duş înainte de a pleca de pe plajă, ca nu cumva să iei particule de nisip. Oricum, mare parte a plajei este închisă accesului turiştilor.

Insula Cleopatra este o escală pentru majoritatea navelor de croazieră de o zi şi a acelor fascinante Jeep Safari. Insula, cu ţărmuri stâncoase, este acoperită de pini, şi plaja nu este singurul punct de interes. Tot aici sunt şi ruinele unui amfiteatru antic, ale unui templu şi ale unui oraş bizantin.

Cei care vor să petreacă o zi întreagă pe insulă pot închiria o barcă din Gokova sau Akyaka, iar intrarea costa 10 lire turceşti (3,7 Euro).

Croazierele costă 25 de euro şi includ taxa de intrare pe plajă, prânz şi ghid. Nu uita crema de protecţie solară, prosop şi aparatul de fotografiat/filmat!

Pont: Din când în când, localnicii vând aici crab albastru, o delicatesă delicioasă, care merită încercată.

Ofertă sejur Marmaris

Hotel Sesin Hotel 4* – de la 390 euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare, all inclusive, asistenţă turistică. Christian Tour, Tel. 021 211 11 39, www.christiantour.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă