8 C
Bucureศ™ti
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasฤƒInvestigaศ›ii Romรขnia LiberฤƒGrapini vrea TVA 9% รฎn turism

Grapini vrea TVA 9% รฎn turism

Ministrul delegat pentru IMM, Maria Grapini, a declarat, sâmbฤƒtฤƒ, cฤƒ TVA de 9 la sutฤƒ în turism ar trebui uniformizatฤƒ, astfel încât cฤƒ nu mai existe diferenลฃe de taxare între alimentele servite în hoteluri dimineaลฃa ลŸi cele servite în restul zilei, când TVA creลŸte la 24 la sutฤƒ, anunลฃฤƒ Mediafax.

Ministrul Maria Grapini a declarat, într-o conferinลฃฤƒ de presฤƒ la Arad, cฤƒ va propune Guvernului ca TVA în turism sฤƒ fie uniformizatฤƒ la 9 la sutฤƒ.

„În momentul de faลฃฤƒ, la cazare se plฤƒteลŸte TVA de 9 la sutฤƒ, la micul dejun, mâncarea pe care o dฤƒ hotelul, se plฤƒteลŸte 9 la sutฤƒ, dar dacฤƒ serviลฃi cina la hotel, TVA este de 24 la sutฤƒ. Adicฤƒ dacฤƒ primiลฃi salatฤƒ de roลŸii dimineaลฃa, pe roลŸia aia s-a plฤƒtit 9 la sutฤƒ TVA, dacฤƒ primiลฃi salata seara, pe roลŸia aia TVA este 24 la sutฤƒ. Trebuie uniformizatฤƒ, pe undeva sunt neîndreptฤƒลฃiลฃi hotelierii pentru cฤƒ oamenii nu mai mฤƒnâncฤƒ seara la restaurantul hotelului, fiind mai scump, merg undeva în oraลŸ, unde e mai ieftin”, a spus Grapini.

CiteลŸte ลŸi: Grapini: România pierde 1 miliard de euro fiindcฤƒ nu are cusฤƒtoare

 
Ministrul a adฤƒugat cฤƒ în Bulgaria TVA este uniformizatฤƒ în turism, iar operatorii din turism din România „vin ลŸi zic cฤƒ ei nu au aceleaลŸi condiลฃii ลŸi îลŸi pierd turiลŸtii”.

„TVA uniformizatฤƒ ar permite o gestionare corectฤƒ, pentru cฤƒ eu am dubii aici cฤƒ se separฤƒ roลŸiile cu 9 la sutฤƒ TVA de cele cu 24 la sutฤƒ (…) Susลฃin aceastฤƒ mฤƒsurฤƒ chiar dacฤƒ intru în contradicลฃie cu Ministerul Finanลฃelor” a adฤƒugat Grapini.

Ministrul Maria Grapini a participat, la Arad, la o dezbatere cu oameni de afaceri pe probleme de legislaลฃie ลŸi accesare de fonduri europene.

Cele mai citite

Un atac rusesc asupra oraศ™ului ucrainean Dnipro a ucis trei oameni ศ™i a rฤƒnit alศ›i 18

Cel puลฃin trei civili au fost uciลŸi ลŸi alลฃi 18 au fost rฤƒniลฃi รฎntr-un atac cu rachete ลŸi drone explozive ruseลŸti lansat asupra oraลŸului...

Rodica Nassar รฎl apฤƒrฤƒ pe Ciolacu dupฤƒ gafa lui Ciucฤƒ

โ€žRฤƒspuns corect. Nota 10โ€, este reacศ›ia deputatului PSD Rodica Nassar dupฤƒ ce Nicolae Ciucฤƒ, รฎntrebat ce calitฤƒศ›i are Marcel Ciolacu, pe care el nu...

Israelul a lovit din nou fieful Hezbollah din sudul Beirutului

Agenลฃia naลฃionalฤƒ de presฤƒ a Libanului (ANI) a raportat marลฃi searฤƒ o serie de lovituri care au provocat "distrugeri masive" รฎn suburbiile de sud...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ