12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăGazele s-ar putea scumpi de la 1 iulie

Gazele s-ar putea scumpi de la 1 iulie

Preturile gazelor naturale furnizate populatiei ar putea fi majorate, la 1 iulie, cu pana la 3%, o decizie in acest sens urmand sa fie luata in perioada urmatoare de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), sustin surse din ANRE.
"In perioada imediat urmatoare va fi efectuata o analiza privind modificarea preturilor la consumatorii casnici. Din datele avute pana in prezent estimam o crestere usoara, de pana la 3%", au afirmat sursele. La randul sau, presedintele ANRE, Gergely Olosz, a declarat ca autoritatea va decide pana la 15 iunie modificarea preturilor la gaze, fara sa ofere detalii.
Ultima modificare a preturilor gazelor la consumatorii casnici a avut loc la inceputul anului, cand tarifele au scazut cu aproximativ 4%.
Pe piata gazelor naturale, consumatorii sunt impartiti in doua categorii, in functie de modalitatea de stabilire a pretului de achizitie a gazelor. Segmentul consumatorilor captivi, populatia si firmele cu un consum redus cumpara gaze la preturile stabilite de ANRE, iar consumatorii mari pot negocia direct cu furnizorii preturile de achizitie. De la 1 iulie, piata gazelor naturale va fi deschisa in totalitate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă