23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFacturi mai mici la intretinere?

Facturi mai mici la intretinere?

Facturile la intretinere sunt probabil cea mai mare ingrijorare pentru majoritatea proprietarilor. Indiferent ca vorbim de imobile de locuinte, case particulare, institutii publice sau sedii de birou, incalzirea si, automat, racirea cladirilor implica costuri foarte mari atat pe parcursul iernii, cat si al verii.

Aceste costuri pot fi reduse semnificativ printr-o organizare foarte buna a resurselor si prin luarea unor decizii intelepte, apeland la sfaturile specialistilor din domeniu. Astfel, termoizolarea este primul pas ce trebuie realizat odata cu ridicarea constructiei sau, in cazul cladirilor deja existente, acest proces trebuie sa fie pe lista prioritatilor.

Izolarea locuintei este importanta nu doar din punct de vedere economic – prin reducerea consmului de energie- ci si al confortului pe care il resimti la interior indiferent de temperaturile exterioare. O casa izolata corect cu materiale corespunzatoare este capabila sa mentina caldura la inteior pe parcursul iernii si sa impiedice crearea unei atmosfere sufocante pe timpul verii.

Unul dintre cele mai utilizate materiale izolatoare la nivel mondial este polistirenul. Un polistiren de calitate iti poate oferi garantat toate beneficiile pe care ti le doresti de la o termoizolatie performanta. Austrotherm, unul dintre cei mai mari producatori de materiale termoizolante la nivel european, a inteles cat de mult conteaza calitatea produselor si a investit de-a lungul timpului in cercetare pentru ca rezultatul final sa fie unul pe masura asteptarilor.

Astfel, compania austriaca propune doua tipuri de polistiren pentru izolarea locuintei, expandat (EPS) si extrudat (XPS). Daca primul dintre ele se utilizeaza cu succes pentru termoizolarea la interior si exterior a fatadelor si acoperisurilor, polistirenul extrudat se recomanda a fi folosit acolo unde sunt incarcari mecanice extreme si grad mare de umiditate, precum peretii de la subsol.

Sa luam exemplul fatadelor. Pentru termoizolarea lor, in conformitate cu recomandarile standardelor internationale, Austrotherm propune polistirenul expandat EPS – AF80, un material ecologic, care nu afecteaza nici mediul inconjurator, dar nici sanatatea beneficiarilor. De aceea, se recomanda folosirea lui in spitale, scoli, institutii publice, precum si in cladirile cu un consum redus de energie, precum casele pasive. In plus, acesta se poate folosi cu succes si la izolarea peretilor usori din lemn.

O calitate superioara in izolatii o veti obtine si gratie polistirenului expandat grafitat EPS – AF-PLUS tot de la Austrotherm. Avand o eficienta termica cu 20% mai buna decat EPS-AF80, acest tip de material reprezinta o inovatie in domeniu.

Pentru mai multe detalii referitoare la alegerea polistirenului va recomandam sa accesati site-ul www.alegecorectpolistirenul.ro, iar pentru o comparatie eficienta a produselor si a specificatiilor lor tehnice site-ul www.austrotherm.ro va va oferi toate informatiile necesare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă