20.2 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024

Evolutie mixta

A doua zi din saptamana a adus o evolutie mixta a Bursei de Valori Bucuresti. Dintre cei patru indici ai pietei, doi au inchis in crestere usoara si doi au scazut. Trendul negativ cel mai puternic a apartinut indicelui BET-FI, care s-a corectat marti cu 1,53%, dupa ce in ziua precedenta crescuse cu peste 2%.
Lichiditatea a fost cu mult mai scazuta decat cea din sedinta anterioara, semnalizand faptul ca investitorii puternici nu au mai fost la fel de prezenti in piata ca vineri si luni. Acest interes mai scazut din partea institutionalilor a facut ca in total valoarea transferurilor sa fie de doar 14,9 milioane de euro, dintre care 11,3 milioane de euro pe piata principala si 3,6 milioane de euro pe Rasdaq.
Chiar si pe fondul acestei apatii, cele mai tranzactionate actiuni au fost tot SIF-urile, patru dintre acestea clasandu-se in topul celor mai lichizi cinci emitenti, alaturi de actiunile Impact.
Aprecieri foarte importante de pret au avut actiunile Electroputere Craiova si Rompetrol Well Services, cresterile acestora fiind foarte apropiate de maximul permis de sistemul de tranzactionare pentru o singura zi (adica aproximativ 15%). De asemenea, si titlurile Compa SA Sibiu au afisat cresteri importante, de peste 4%.
Printre actiunile care marti au inregistrat corectii de pret se numara Eforie, Siretul si SIF4 Muntenia. Totusi, in nici unul dintre cazurile enumerate scaderea nu a fost mai mare de 3%.
SIF-urile au avut o sedinta de tranzactionare destul de negativa, cu tentative repetate de crestere in prima parte a zilei, nereusite din pacate, urmate de scaderi care au inceput la mijlocul sedintei de tranzactionare si s-au mentinut pana la inchidere. Cele mai intens tranzactionate au fost SIF5 si SIF2 (asa cum era de asteptat si cum se intampla de regula la bursa), in vreme ce scaderile mai mari le-au avut SIF4 si SIF3.

Iulian Panait
Iulian Panait
Iulian Panait - analist KTD Invest
Cele mai citite

Un număr de 17 state europene cer CE să grăbească returnarea migranților ilegali

Un număr de 17 state europene au cerut vineri Comisiei Europene reguli care să înlesnească returnarea migranţilor ilegali către ţările lor de origine, potrivit...

Trei candidaturi la prezidențiale au fost contestate la CCR. Sâmbătă se analizează sesizările

Sâmbătă este ultima zi de depunere a candidaturilor la cea mai înaltă funcție în stat. În cursa pentru Cotroceni sunt 10 candidați până acum Sâmbătă...

Israelul va da un „răspuns pe măsură” Iranului după atacul cu rachete

Israelul "pregăteşte un răspuns" după atacul cu rachete lansat marţi asupra teritoriului său de Iran, a anunţat sâmbătă un responsabil militar israelian, în timp...
Ultima oră
Pe aceeași temă