21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăECONOMIE: Stadionul din Stratford a costat cu 10 milioane de lire sterline...

ECONOMIE: Stadionul din Stratford a costat cu 10 milioane de lire sterline mai puţin

Marea Britanie a bătut recordul mondial în ceea ce priveşte construirea unui stadion olimpic, după ce lucrările s-au terminat cu o lună mai devreme decât era programat. Ba mai mult. Potrivit ediţiei electronice a publicaţiei Daily Mail, stadionul a costat cu 10 milioane de lire sterline mai puţin faţă de bugetul care i-a fost alocat.

Stadionul din Stratford a fost terminat ieri, 29 martie, după ce ultima dintre cele 360 de role de gazon a fost aşezată de Frankie Fredericks, atlet care deţine patru medalii de argint şi membru al Comitetului Olimpic Internaţional.

Stadionul cu 80.000 de locuri şi cu o suprafaţă a terenului de 9.000 mp a fost construit în mai puţin de trei ani şi a costat 486 de milioane de lire sterline. Practic, cei 5.500 de muncitori care au ridicat această construcţie au trudit timp de o mie de zile.

Primarul londonez, Boris Johnson, consideră că noul stadion reprezintă un avantaj pentru capitala Marii Britanii în faţa altor oraşe care pot găzdui evenimente sportive, precum Barcelona, Atena sau Sydney. „Stadionul reprezintă o altă piatră de temelie pentru pregătirile Jocurilor Olimpice din 2012 care vor avea loc la Londra. Construcţia fără cusur a stadionului, care a fost terminat mai devreme şi care a costat mai puţin decât era prevăzut, arată că Londra este pregătită să găzduiască cel mai mare show din lume”, a precizat Boris Johnson.

Designul şi construcţia stadionului au fost realizate de Sir Robert McAlpine şi Populous – echipa care a lucrat şi la terenul echipei Arsenal din Emiratele Arabe Unite.

Cele mai citite

Suceava: ISU intervine pentru salvarea unui bărbat surprins de un mal de pământ

Un bărbat a fost surprins de un mal de pământ în timp ce săpa o fântână, în localitatea Călugăreni, comuna Adâncata, au anunţat reprezentanţii...

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...

Categoria Păi să nu spun vorba aia?!

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, despre acuzațiile liberalilor aduse lui Ciolacu: „Sunt foarte departe de adevăr, ca să nu le zic...
Ultima oră
Pe aceeași temă